Video Microsoft bevestigt komst Windows Blue update

21 maart 2013 1 Minuut 1 Reacties
windows-blue

Er wordt al weken gesproken over een mogelijke update voor Windows 8 en Windows RT apparaten met de naam Windows Blue. Microsoft zelf had nog niks officieel losgelaten over de update, tot vandaag. In een gelekte video van de softwaregigant wordt de update bevestigd en worden nieuwe touch-mogelijkheden gedemonstreerd.

Gelekte video

In onderstaande video, welke in handen is gekomen van MSFTKitchen, vertelt Microsoft’s chief technical strategy officer Eric Rudder over de komende Windows Blue update voor Windows 8. Hoewel er niet in detail getreden wordt over nieuwe functies en features geeft Rudder wel aan dat de touch-mogelijkheden uitgebreid zullen worden. Ook wordt er een demonstratie van Fresh Paint getoond met nieuwe Watercolor opties en de nieuwe touch-mogelijkheden voor de creatievelingen onder ons.

Windows Blue update

Wanneer we de Windows Blue update kunnen verwachten is niet duidelijk maar volgens recente geruchten zou de eerste publieke bèta ergens in de zomer gelanceerd worden. Windows Blue zou naast verbeterde touch-mogelijkheden ook ondersteuning bieden voor kleinere Windows 8 tablets en de start zijn van een nieuwe updatecyclus waarbij Microsoft elk jaar één grote update uitbrengt. Ook zou de update Windows RT en Windows 8 dichter bij elkaar brengen en mogelijk het startmenu herintroduceren.

Via: The Verge

Reacties (1)