Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video Microsoft bevestigt komst Windows Blue update

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2013, 12:00 CategorieBesturingssystemen

Er wordt al weken gesproken over een mogelijke update voor Windows 8 en Windows RT apparaten met de naam Windows Blue. Microsoft zelf had nog niks officieel losgelaten over de update, tot vandaag. In een gelekte video van de softwaregigant wordt de update bevestigd en worden nieuwe touch-mogelijkheden gedemonstreerd.

Gelekte video

In onderstaande video, welke in handen is gekomen van MSFTKitchen, vertelt Microsoft’s chief technical strategy officer Eric Rudder over de komende Windows Blue update voor Windows 8. Hoewel er niet in detail getreden wordt over nieuwe functies en features geeft Rudder wel aan dat de touch-mogelijkheden uitgebreid zullen worden. Ook wordt er een demonstratie van Fresh Paint getoond met nieuwe Watercolor opties en de nieuwe touch-mogelijkheden voor de creatievelingen onder ons.

Windows Blue update

Wanneer we de Windows Blue update kunnen verwachten is niet duidelijk maar volgens recente geruchten zou de eerste publieke bèta ergens in de zomer gelanceerd worden. Windows Blue zou naast verbeterde touch-mogelijkheden ook ondersteuning bieden voor kleinere Windows 8 tablets en de start zijn van een nieuwe updatecyclus waarbij Microsoft elk jaar één grote update uitbrengt. Ook zou de update Windows RT en Windows 8 dichter bij elkaar brengen en mogelijk het startmenu herintroduceren.

Via: The Verge

  • Delen:

Reacties

  1. Jan Hendriks
    21 maart, 2013 om 13:09

    W8 en RT dichter naar elkaar brengen houdt volgens mij in dat er meer functionaliteit in RT komt want alles van RT zit nu al in W8 maar niet andersom. Hopelijk komt er bv een email client die ook POP aan kan. Outlook wellicht?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.