Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Windows 8 niet beter dan Vista, verwijderen Startknop grote fout’

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2013, 11:44 CategorieBesturingssystemen

Al sinds de lancering van Windows 8 in oktober vorig jaar heeft Microsoft te maken met behoorlijk wat kritiek. Het nieuwe besturingssysteem wordt verweten verwarrend te zijn voor consumenten, minder gebruiksvriendelijk te zijn en zelfs niet eens beter te zijn dan Windows Vista.

Stop verkoop Samsung ATIV Tab

Samsung was vorige week tweemaal in het nieuws met negatieve berichten omtrent Windows 8. Zo heeft de Koreaanse fabrikant besloten de ATIV Tab met Windows RT software niet meer te verkopen in een aantal Europese landen. De redenen hiervoor zijn de tegenvallende verkopen en de verwarring bij consumenten wat betreft de ‘uitgeklede’ versie van Windows 8, Windows RT. Ook had Samsung gehoopt dat prijs van de Windows RT tablet op een lager niveau te kunnen zetten.

Daarnaast liet Jun Dong-soo, een bestuurder van Samsung, weten dat Windows 8 schuld heeft aan de krimpende markt voor PC’s. Volgens hem is Windows 8 zelfs geen beter besturingssysteem dan Windows Vista. Dat is nogal opvallend aangezien Windows Vista veel zware kritiek te verduren heeft gekregen. Ook de vraag naar de Microsoft Surface tablets noemt Jun Dong-soo ondermaats.

Fouten in Windows 8

Ook vanuit het kamp van de analisten komt deze week negatief nieuws. Onderzoeksbureau IDC laat weten dat Microsoft een aantal grote fouten heeft gemaakt met de introductie van Windows 8, gebaseerd op resultaten uit een recent onderzoek. Zo had de bekende Startknop nooit verwijderd mogen worden aangezien dit hét meestgebruikte en meest bekende element van Windows is. Daarnaast had volgens IDC de optie om direct in de desktop modus op te starten moeten blijven bestaan. Mensen voelen zich namelijk meer op hun gemak in de desktop modus.

Applicaties

Dat is niet alles want op het gebied van applicaties gaat het Microsoft ook nog steeds niet voor de wind. De softwaregigant beloofde tijdens de lancering van Windows 8 een snelle toename van het aantal beschikbare applicaties maar volgens MetroStore Scanner zijn er op dit moment nog maar een kleine 47.000 apps te vinden in de Windows Store. Voor Nederlandse gebruikers is er zelfs maar de helft beschikbaar.

Goedkopere tablets en Windows Blue

Microsoft lijkt echter niet zomaar op te geven en zou volgens recente berichten fabrikanten korting geven op Windows 8 en Office 2013 licenties. Hierdoor zouden Windows 8 tablets en convertibles in de nabije toekomst mogelijk 50 tot 100 euro goedkoper kunnen worden. Daarbij zou Microsoft al werken aan Windows Blue, de opvolger van Windows 8, welke ook geschikt zou zijn voor kleinere tablets en een nieuwe update- en prijsstrategie introduceert.

Meer informatie over Windows 8 vind je in onze Windows 8 Informatie Gids en onze Windows 8 reviews.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.