Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Windows Blue update maakt kleinere Windows 8 tablets mogelijk’

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2013, 9:55 CategorieBesturingssystemen

Er wordt al weken gesproken over een Windows Blue update voor Windows 8 waarmee diverse veranderingen doorgevoerd zouden worden in het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Eén van deze veranderingen is ondersteuning voor kleinere tablets om zo mee te gaan in de trend die we de laatste maanden zien.

Kleinere Windows 8 tablets

Volgens Ben Bajarin, Analist van Creative Strategies, wil Microsoft ook profiteren van de groei in de markt voor kleinere tablets en wordt er middels Windows Blue de benodigde ondersteuning geboden. Op dit moment is het namelijk nagenoeg onmogelijk om Windows 8 op tablets kleiner dan 10.1 inch te gebruiken omdat de interface hier simpelweg niet voor geoptimaliseerd is. Volgens Bajarin zal in 2013 60 procent van het totale aantal verkochte tablets kleiner dan 10 inch zijn.

Er gaan overigens ook al een tijdje geruchten over een kleinere Windows 8 tablet van Microsoft zelf. De ‘Xbox Surface tablet‘ zou speciaal ingericht zijn op het spelen van games en geïntegreerd worden met de Xbox.

Lagere licentiekosten

Daarbij zou Microsoft de kosten voor een Windows 8 licentie verlagen na de Blue-update zodat kleinere tablets ook financieel haalbaar zijn voor fabrikanten en de concurrentie aan kunnen gaan met populaire kleine tablets als de Google Nexus 7 en de Apple iPad mini. Bajarin verwacht dat de prijzen van kleinere Windows 8 tablets hierdoor tussen de 199 en 349 dollar kunnen komen te liggen.

Prijsstrategie en updatecyclus

Uit eerdere geruchten over Windows Blue kunnen we halen dat Microsoft ook de prijsstrategie en updatecyclus zal aanpassen. Zo zouden de kosten om Windows 8 te updaten verlaagd worden en kiest de softwaregigant ervoor om jaarlijks een grote update uit te brengen zoals ook Google en Apple dat doen.

Verwachtingen

Eerder deze maand lieten de analisten van IDC weten dat de verwachtingen van Windows 8 tablets niet hoog zijn voor de komende jaren. In 2013 zou het besturingssysteem van Microsoft een marktaandeel van 4.7 procent hebben en in 2017 zou dit groeien naar 7.4 procent. Windows RT zou met een marktaandeel dat onder de 3 procent blijft geen grote rol van betekenis spelen.

Bron: Tabtimes

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.