Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Year Walk: sprookjesachtige horror-puzzelgame met geweldige soundtrack

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2013, 22:04 CategorieApple

Overal ontving Year Walk lovende kritieken: van gamemedia tot de techmedia. En niet onverdiend, want het enge sprookjesavontuur voor de iPhone en iPad van de Zweedse gamestudio Simogo brengt een  mysterieuze gamebeleving die je maar zelden meemaakt.

Het fenomeen year walking is een Zweedse traditie waar mannen tijdens nieuwjaar in de nacht het donkere bos betreden in de hoop hun eigen toekomst te zien. Bij een dergelijk visioen begint de game, maar je merkt direct dat het niet goed zit. Gevolgd door een angstaanjagende en zenuwslopende soundtrack bewandel je het pad in Year Walk dat alsmaar vager en donkerder wordt.

Year Walk: van kleurrijk naar donker

De twee belangrijkste locaties, het bos en een oud houten huis, zijn beide gevuld met surrealistische wezens en intrigerende raadsels. De game geeft je geen tips over wat de volgende stap is: dat is aan jou om uit te zoeken. Zelfs een HUD, waaronder een kaart, je inventaris of gamedoel, ontbreekt op het scherm. Je bent helemaal in je eentje.

Het is voor Simogo uitzonderlijk om een game uit te brengen die zo sober en duister oogt als Year Walk, want hun vorige games Bumpy Road en Beat Sneak Bandit zijn beide grote kleurfestijnen. Maar juist door dit grote verschil, de minimalistische soundtrack en de uitstekende benadering van het horror-puzzelgenre op mobiele apparaten, is Year Walk een enorme aanrader.

Year Walk is beschikbaar voor de iPhone en iPad en heeft een prijskaartje van 3,95 euro.

Download: Year Walk (€ 3,95)

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.