Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

7.9 inch Acer Iconia A1-810 Android tablet duikt op in Frankrijk

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2013, 12:41 CategorieAndroid

Acer gaf eind vorig jaar aan in 2013 te komen met goedkopere Android tablets in formaten van 7 inch tot 10.1 inch. Het eerste model, de 7 inch Iconia B1 met een prijs van ruim 100 euro, werd onlangs in Nederland geïntroduceerd. In Frankrijk is deze week een tweede model opgedoken; de 7.9 inch Iconia A1-810.

Acer Iconia A1-810

De Franse retailer Rue du Commerce neemt sinds deze week bestellingen aan voor een nieuwe tablet met de naam Acer Iconia A1-810. De tablet is nog niet door Acer aangekondigd maar zou volgens de winkel beschikken over een 7.9 inch IPS LCD display en een prijs krijgen van 199 euro. Ten opzichte van de 8 inch concurrentie, de Galaxy Note 8.0 en de iPad mini, is dat budgetvriendelijke prijs.

Verder zou de tablet volgens de retailer beschikken over een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, een 1.2GHz MediaTek MT8125 ARM Cortex-A9 quadcore processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader om het geheugen middels een SD kaart uit te breiden. Ook is de Iconia A1-810 voorzien van wifi, Bluetooth een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 0.3 megapixel camera aan de voorzijde, een microHDMI poort en een USB 2.0 poort.

Acer-Iconia-A1-810-2

Qua software draait de tablet op (momenteel) de meest recente Android versie; Android 4.2 Jelly Bean. Deze versie brengt onder meer de mogelijkheid voor meerdere gebruikersaccounts en de nieuwe DayDream functie voor het weergeven van een diavoorstelling.

Prijs en beschikbaarheid

In Frankrijk wordt de Acer Iconia A1-810 aangeboden voor een prijs van 199 euro. Of en wanneer de tablet in Nederland verschijnt is nog niet bekend.

Via: minimachines

  • Delen:
Acer Iconia A1 (A1-810)
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.