Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘7 inch Android tablets populairder dan grotere tablets’

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2013, 12:18 CategorieAndroid

De afgelopen maanden hebben we meerdere keren aangegeven dat kleinere Android tablets steeds populairder worden en ook uit een recent onderzoek van Animoca, een uitgever van apps voor Android, blijkt dat de top zes Android tablets bestaat uit vijf modellen met een formaat van 7 inch.

7 inch Android tablets populair

Animoca heeft de gegevens van ongeveer een miljoen gebruikers van Android tablets over de hele wereld bij elkaar gepakt en gegeven naar welke apparaten er de afgelopen maand het meest gebruikt werden. Op de eerste plek vinden we de Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) terug, een 7 inch tablet die inmiddels voor weinig aangeboden wordt. Op plek twee staat wel een 10 inch model; de Samsung Galaxy Tab 2 (10.1). Plek drie is voor de Amazon Kindle Fire en plek vier voor de Amazon Kindle Fire HD.

10 inch tablets

Op de vijfde plaats vinden we de allereerste Samsung Galaxy Tab met een formaat van 7 inch terug en pas op plek zes is de populaire Google Nexus 7 tablet te vinden. Verder in de lijst zijn ook 10 inch modellen te vinden, waaronder de Samsung Galaxy Note 10.1, de ASUS Eee Pad Transformer en de ASUS Transformer Pad 300. Ook de Samsung Galaxy Tab 7.7 met een 7.7 inch display komt voor in de top tien. Er vanuit gaande dat de cijfers van Animoca representatief zijn voor de hele markt zijn Samsung, Amazon en Google dus duidelijk de grootste spelers op het gebied van Android.

Een overzicht van alle 7 inch tablets die in Nederland te koop zijn vind je in onze tablet database. Hier kun je aan de hand van specificaties, features, prijzen en software tablets vergelijken.

Via: Gigaom

 • Delen:
Google Nexus 7
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. Take A Money
  14 april, 2013 om 12:24

  Maak alstublieft ook highend 7 inch tablets. Dan alleen maar dat goedkope plastic K*t

  Op de Ipad mini na)

  • Gerrit
   14 april, 2013 om 12:27

   Zeker nooit een andere 7 inch vast gehad?
   Honderd keer liever een NExus 7 dan een ipad mini.

   • Take A Money
    14 april, 2013 om 22:18

    Zeker heb de galaxy 7.7 met amoled scherm enigste tab nog steeds met amoled.

    Dit is de beste 7 inch die er is qua scherm en zeker ook qua materialen.

    Hoop dat er inderdaad snel een opvolger voor komt.

 2. Sam Rijver
  14 april, 2013 om 12:48

  Een opvolger van de galaxy 7.7 zou niet weg zijn inderdaad.

  Zowel de Nexus 7 als Kobo Arc zijn overigens ook prima voelende apparaten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.