Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste aanwijzingen voor Tegra 4 tablet van Toshiba duiken op

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2013, 12:46 CategorieAndroid

Begin dit jaar introduceerde Nvidia haar nieuwe quadcore Tegra 4 processor voor mobiele apparaten, maar in tegenstelling tot voorgaande jaren heeft nog bijna geen enkele fabrikant tablets die voorzien zijn van deze processor aangekondigd. Deze week zijn er aanwijzingen opgedoken dat Toshiba de eerste zou kunnen zijn.

Aanwijzingen voor Tegra 4 tablet Toshiba

Afgelopen februari gingen er al geruchten dat Toshiba de enige fabrikant zou zijn die Tegra 4 chips bij Nvidia besteld heeft om voor de zomer nog een nieuwe tablet op de markt te brengen. Notebookitalia heeft deze week meer informatie gevonden waaruit mogelijk blijkt dat Toshiba inderdaad aan een Tegra 4 tablet werkt.

De eerste aanwijzing is gevonden op de website van de WiFi Alliance, de organisatie die certificaten voor wifi uitdeelt. Hier worden nieuwe Toshiba modellen met de namen AT15-A en AT10-A genoemd, beide uitgerust met wifi, Bluetooth 4.0 en waarschijnlijk 4G/LTE. Deze modelnamen zijn ook te vinden op de website van de organisatie die Bluetooth certificaten uitdeelt en worden hier vergezeld door de naam AT502. Mogelijk is deze laatste naam bestemd voor het Europese model aangezien in Europa eerder onder meer de AT270 en AT300 gelanceerd werden.

Daarnaast zijn er benchmarkresultaten van de Toshiba A10LE-A gespot op AnTuTu benchmark. Hieruit blijkt dat de tablet gebruik zou maken van een quadcore processor met een kloksnelheid van 1.8GHz, wat waarschijnlijk de Tegra 4 processor van Nvidia is, en zou draaien op Android 4.2 Jelly Bean. Verdere details ontbreken op dit moment nog en Toshiba zelf heeft nog niks officieel aangekondigd.

 • Delen:

Reacties

 1. Take A Money
  12 april, 2013 om 11:52

  Weet je wat ik zo zonde vind van android ook een beetje van ios is.

  De ui is bij android inderdaad veel qua loods veranderd eindelijk is er project botter dit had eigenlijk al bij 2.3 moeten zitten maar goed.

  We hebben nu quadcore tablets en quadcore phones maar de os en vooral de apps maken totaal geen gebruik van de hardware enkel dat de ui soepel beweegt.

  Wanneer word er eindelijk een user interface ontworpen die geheel gebruik maakt van de cpu ram en gpu.

  Wanneer worden programma’s meer complexer gebouwd en geïllustreerd apps die gebruik maken van de hardware apps die langzamer hand net zo bruikbaar worden als EXE of Osx apps.

  Het zijn toch allemaal simpele zwakke apps die nog lopen op 256mb 500nhz.

  Apple doet dat daarintegen toch een stuk beter dan hij android.

  Wat hebben we aan 2gb 1.8ghz snelle gpu als er niets op word geprogrammeerd

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.