Eerste aanwijzingen voor Tegra 4 tablet van Toshiba duiken op

11 april 2013 1 Minuut 1 Reacties
Toshiba-Excite-7-7-AT470

Begin dit jaar introduceerde Nvidia haar nieuwe quadcore Tegra 4 processor voor mobiele apparaten, maar in tegenstelling tot voorgaande jaren heeft nog bijna geen enkele fabrikant tablets die voorzien zijn van deze processor aangekondigd. Deze week zijn er aanwijzingen opgedoken dat Toshiba de eerste zou kunnen zijn.

Aanwijzingen voor Tegra 4 tablet Toshiba

Afgelopen februari gingen er al geruchten dat Toshiba de enige fabrikant zou zijn die Tegra 4 chips bij Nvidia besteld heeft om voor de zomer nog een nieuwe tablet op de markt te brengen. Notebookitalia heeft deze week meer informatie gevonden waaruit mogelijk blijkt dat Toshiba inderdaad aan een Tegra 4 tablet werkt.

De eerste aanwijzing is gevonden op de website van de WiFi Alliance, de organisatie die certificaten voor wifi uitdeelt. Hier worden nieuwe Toshiba modellen met de namen AT15-A en AT10-A genoemd, beide uitgerust met wifi, Bluetooth 4.0 en waarschijnlijk 4G/LTE. Deze modelnamen zijn ook te vinden op de website van de organisatie die Bluetooth certificaten uitdeelt en worden hier vergezeld door de naam AT502. Mogelijk is deze laatste naam bestemd voor het Europese model aangezien in Europa eerder onder meer de AT270 en AT300 gelanceerd werden.

Daarnaast zijn er benchmarkresultaten van de Toshiba A10LE-A gespot op AnTuTu benchmark. Hieruit blijkt dat de tablet gebruik zou maken van een quadcore processor met een kloksnelheid van 1.8GHz, wat waarschijnlijk de Tegra 4 processor van Nvidia is, en zou draaien op Android 4.2 Jelly Bean. Verdere details ontbreken op dit moment nog en Toshiba zelf heeft nog niks officieel aangekondigd.

Reacties (1)