Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aanwijzingen voor Chrome OS voor tablets gespot

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2013, 11:15 CategorieChrome OS

In 2011 verschenen er een aantal geruchten dat Google zou werken aan tablets met Chrome OS als besturingssysteem maar deze werden door Google zelf elke keer ontkend. Na een stilte van ruim een jaar duiken vandaag weer aanwijzingen op voor de mogelijke komst Chrome OS tablets.

Chrome OS voor tablets in aantocht?

De website Gigaom heeft in de meest recente update voor Chrome OS een aantal aanwijzingen gevonden voor Chrome OS voor tablets. Hoewel het geen overduidelijke bewijzen zijn dat Google het besturingssysteem naar tablets brengt zou het wel een eerste indicatie kunnen zijn dat we dit in de toekomst kunnen verwachten.

De belangrijkste aanwijzing vinden we terug in de release notes van de update waarin Google een de optie voor schermrotatie omschrijft. Schermrotatie is iets dat we met name kennen van tablets maar ook op convertible en hybride laptops/tablets terugzien. Echter zijn de huidige Chromebooks niet voorzien van een convertible of hybride design en lijkt deze functie niet echt een doel te hebben. Het scherm van je laptop draaien zul je immers niet snel doen. 

Dit bekent echter niet dat Google met een stand-alone tablet zal komen. Mogelijk ziet het bedrijf meer mogelijkheden met een hybride design als bijvoorbeeld de HP Envy x2 of ASUS Vivo Tab waarbij het keyboard losgehaald kan worden en het display als stand-alone tablet gebruikt kan worden.

Het is natuurlijk een interpretatie van een nieuwe functie die Google heeft toegevoegd en het bedrijf heeft meerdere malen ontkend te werken aan Chrome OS tablets. Maar, aangezien Andy Rubin onlangs de leiding voor wat betreft Android overgedragen heeft aan Sundar Pichai, de persoon die al leiding geeft aan de afdeling van Chrome, zou het zomaar kunnen. Wellicht dat we tijdens Google I/O dat volgende maand plaatsvindt meer te zien en te horen krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.