Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia A1-810 in juni te koop in Nederland voor 199 euro

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2013, 12:38 CategorieAndroid

In Frankrijk dook vorige week onverwacht de nieuwe Acer Iconia A1 op voor een prijs van 199 euro. De Taiwanese fabrikant heeft de tablet nog niet officieel aangekondigd maar laat vandaag weten dat het model ook naar Nederland zal komen voor dezelfde prijs.

Acer Iconia A1

De Acer Iconia A1 (A1-810) is een 7.9 inch tablet met een opvallende 4:3 beeldverhouding. Verder is de tablet uitgerust met een IPS LCD display dat een resolutie van 1.024 bij 768 pixels heeft, een quadcore Mediatek processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Dit geheugen kan uitgebreid worden middels een microSD kaart. Ook is de tablet voorzien van een microUSB 2.0 poort, een microHDMI poort en twee camera’s. Wat betreft de software draait de Iconia A1 op Android 4.2 Jelly Bean.

Prijs en beschikbaarheid

Acer laat ons vandaag weten dat de Iconia A1 in juni naar Nederland zal komen in zowel een witte als een zwarte variant. De adviesprijs van de tablet ligt op 199 euro. Dit is de prijs voor de 16GB wifi-only variant. De 8GB variant heeft een prijs van 169 euro maar komt waarschijnlijk niet naar Nederland. Ook wordt er een 3G-versie voor een prijs van 219 euro gelanceerd.

Eerder dit jaar lanceerde Acer al een 7 inch budgettablet in de vorm van de Iconia B1 met dualcore processor en 8GB of 16GB aan opslaggeheugen. Deze tablet is inmiddels te koop voor iets meer dan 100 euro.

  • Delen:
Acer Iconia A1 (A1-810)
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.