Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia W3: De eerste kleine (8 inch) Windows 8 tablet

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2013, 18:13 CategorieHardware

Het kan snel gaan in de tabletwereld. Vanmorgen bespraken we nog de mogelijke komst van een goedkope tablet van Acer en inmiddels blijken zelfs de eerste afbeeldingen en specificaties al gelekt. De tablet zou de naam Acer Iconia W3 dragen en draaien op Windows 8. Dit maakt het de eerste kleine Windows 8 tablet.

Acer Iconia W3 Windows 8 tablet

Er wordt al maanden gesproken over de komst van kleinere Windows 8 tablets en Microsoft heeft zelf al bevestigd dat er aan gewerkt wordt samen met hardwarepartners. Acer lijkt nu één van deze hardwarepartners te zijn en komt naar alle waarschijnlijkheid met de 8 inch Iconia W3. De website MiniMachines heeft de eerste afbeeldingen en specificaties van de tablet in handen gekregen.

Acer-Iconia-W3-3

De Acer Iconia W3 zou onder meer beschikken over een 8 inch display, een Intel Atom Z2760 Clover Trail processor met een kloksnelheid van 1.8GHz, 2GB aan werkgeheugen, een microSD card reader om het onbekende opslaggeheugen uit te breiden, twee camera’s, Bluetooth, wifi en diverse aansluitingsmogelijkheden waaronder een microUSB poort en een koptelefoon aansluiting. De resolutie is niet bekend maar kijkend naar de afbeeldingen lijkt het te gaan om 1.280 bij 800 pixels.

Acer-Iconia-W3

De tablet kan voorzien worden van een keyboard dock waar de tablet in geplaatst kan worden. Het opvallende is dat dit dock beschikt over een volledig formaat keyboard en dus met name gericht is op gebruikers die de tablet ook als desktop willen gebruiken. De tablet lijkt geen dock-connector te hebben dus het is waarschijnlijk dat communicatie met het toetsenbord via Bluetooth plaatsvindt.

Ook kan de Acer Iconia W3 voorzien worden van een cover die in verschillende kleuren beschikbaar komt. De tablet zou geleverd worden met Windows 8 of Windows 8 Pro.

Prijs en beschikbaarheid

Volgens de website moet de Acer Iconia W3 ergens in september op de markt verschijnen. Over de prijs is nog niks bekend, maar Acer heeft eerder al aangegeven graag onder de 300 dollar grens de willen blijven voor kleinere Windows 8 tablets.

 • Delen:
Acer Iconia W3 (W3-810)
Windows 8

Reacties

 1. tidde
  22 april, 2013 om 18:34

  mag ik vragen start windows 8 sneller op, of hoe zit dat met standby stand van windows, vorige versies was bagger..
  is dit aan en uit of aan 5 min wachten..

  • Martijn Chel
   22 april, 2013 om 18:35

   Check onze reviews (zie menu). Gaat inderdaad stukken sneller.

 2. Mitchell
  22 april, 2013 om 18:41

  Draait op de RT variant of de full?

  • Martijn Chel
   22 april, 2013 om 18:42

   Zie artikel; Windows 8 of Windows 8 Pro, mits de specs kloppen.

 3. me
  22 april, 2013 om 21:58

  is windows 8 allen in landscape te zien of kan het ook in portret mode

  • Sam Rijver
   22 april, 2013 om 22:21

   Hoewel natuurlijk niet overal optimaal is zeker in de moderne interface de portret modus goed bruikbaar in Windows 8

 4. Take A Money
  22 april, 2013 om 22:02

  Dit is hm hoop dat ie ook 3g – 4g en het liefst een belfunctie en dan mag van mij de prijs voor een 3g model rond de 500 worden.

  Een full windows 8 systeem met 8 inch scherm is sweet

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.