Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia WT5: Windows 8 tablet met quadcore Intel Bay Trail chip

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2013, 19:57 CategorieHardware

Hoewel de eerste generatie Windows 8 tablets nog geen zeven maanden oud is verschijnt er steeds meer informatie over de tweede generatie. Eerder deze week dook de eerste kleine tablet van Acer op in de vorm van de Iconia W3 en vandaag is er informatie opgedoken over de Iconia WT5 met mogelijk een quadcore Intel Bay Trail processor.

Acer Iconia WT5

Als we de informatie van het Griekse Techblog mogen geloven is de nieuwe Acer Iconia WT5 de opvolger van de Iconia Tab W510 (hierboven afgebeeld). De tablet zou één van de eerste modellen met Intel’s nieuwe quadcore Bay Trail processor zijn die volgens de chipfabrikant tweemaal de prestaties van de huidige processors biedt en daarbij een stuk energiezuiniger is. De chip heeft een maximale kloksnelheid van 2.1GHz en beschikt over ondersteuning voor DirectX 11 en een maximale resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels.

Verder zou de Iconia WT5 onder meer beschikken over een 10.1 inch IPS LCD display met een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, 2GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een webcam aan de voorzijde, 4G functionaliteit en Windows 8 of Windows 8 Pro als besturingssysteem. Over de overige specificaties is nog niks bekend.

Acer evenement begin mei

Begin volgende maand houdt Acer een persevenement in New York waar waarschijnlijk meer details over de Iconia WT5 en de eerder gelekte Iconia W3 bekendgemaakt worden. Over de prijzen en beschikbaarheid is op dit moment dan ook nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.