Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Activision wil Call of Duty naar tablets brengen

Geschreven door
Geplaatst op26 april 2013, 12:17 CategorieApplicaties

Het spelen van games op mobiele apparaten en met name tablets wint nog steeds aan populariteit. Niet alleen worden er steeds meer games uitgebracht, ook leent de hardware zich steeds meer voor geavanceerde games als first-person shooters. Activision, het bedrijf achter de populaire Call of Duty games, heeft nu ook aangegeven te kijken naar de mogelijkheden om het spel naar tablets en smartphones te brengen.

Dat Call of Duty nog niet voor tablets en smartphones verschenen is heeft verschillende oorzaken. Zo wil Activision de doelgroep dezelfde ervaring kunnen bieden als op een PC of game console en leende de hardware zich daar tot voor kort nog niet voor. Daarnaast geeft het bedrijf aan dat men deze stap door het gemis aan flexibiliteit nog niet kon zetten. Inmiddels zijn echter interne studio’s opgestart die gaan kijken naar de mogelijkheden om de game op verschillende platformen uit te brengen.

Activision gaat echter niet zomaar een game overzetten voor meerdere platformen maar wil perfect geoptimaliseerde versies op de markt brengen. Het bedrijf wil eerst onderzoeken het gebruikers van mobiele apparaten games spelen en hoe hier het beste op ingespeeld kan worden. Ook wordt samengewerkt met de actieve community rondom de Call of Duty games om zo de optimale game-ervaring te kunnen creëren.

Via: PU

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.