Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

AirDroid 2: Android tablet op afstand, via een browser bedienen

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2013, 12:20 CategorieAndroid

Vorige maand schreven we over een applicatie waarmee je een Windows 8 PC kunt bedienen met een Android tablet maar andersom is het ook mogelijk. Met de AirDroid 2 applicatie kun je via de browser bestanden tussen PC en Android tablet uitwisselen en je tablet bedienen.

AirDroid 2 voor Android

De AirDroid applicatie voor Android bestaat al een tijdje in bèta-versie maar deze week is de final versie gelanceerd met als naam AirDroid 2. Voor diegenen die de app al gebruiken of kenden zijn de vernieuwingen en verbeteringen niet bijzonder groot en vooral gericht op het netter afwerken van de vormgeving en een duidelijkere weergave van belangrijke opties. Als je de app nog nooit geprobeerd hebt is dit het moment om eens te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Remote access voor je tablet

Met AirDroid 2 is het mogelijk om je Android smartphone of tablet middels de browser op je desktop PC te bedienen. Elke PC of laptop is hiervoor geschikt aangezien alles dat je moet doen de browser openen is. Vervolgens maak je een account aan en ‘pair’ je de smartphone of tablet met je PC. Dit moet binnen hetzelfde wifi-netwerk gebeuren maar eenmaal gekoppeld kun je ook buitenshuis verbinding maken met je mobiele apparaat, alleen geldt dan een datalimiet van 1GB.

De mogelijkheden

De applicatie geeft je de mogelijkheid om onder meer op afstand te bellen, SMS-berichten te versturen, applicaties te installeren, de Gps-locatie van je telefoon of tablet te bepalen, het apparaat volledig wissen, de camera’s te bedienen (zonder de app op te starten), screenshots maken en bestanden en mappen op je SD-kaart te benaderen. Het is ook eenvoudig om bestanden tussen je desktop PC en tablet of smartphone uit te wisselen.

Downloaden

De AirDroid 2 applicatie is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • Delen:

Reacties

  1. Bern
    18 juli, 2018 om 6:42

    Jammer geen bluetooth
    Heb mn mobile verbonden dmv hotspot

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.