Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Lancering Android 5.0 Key Lime Pie 2 tot 4 maanden vertraagd’

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2013, 17:46 CategorieAndroid

Hoewel Android 4.2 Jelly Bean pas sinds kort beschikbaar is op de eerste tablets die niet onder Google’s Nexus noemer vallen kijken we allemaal alweer uit naar de volgende Android versie. De verwachting was dat Google Android 5.0 Key Lime Pie tijdens Google I/O in mei zou presenteren maar volgens nieuwe geruchten is deze lancering met 2 tot 4 maanden vertraagd.

Key Lime Pie vertraagd

De website Gadgeronica heeft van anonieme bronnen vernomen dat Google de aankondiging van Key Lime Pie uitgesteld heeft om fabrikanten de tijd te geven zich voor te breiden op de nieuwe versie van het besturingssysteem en ze daarnaast de tijd te geven om de resterende Android 4.2 Jelly Bean updates uit te rollen naar compatibele smartphones en tablets. Dat betekent echter dat we nog even geduld moeten hebben want ASUS is tot nu toe de enige fabrikant die met de uitrol van deze update begonnen is. Wel geven veel fabrikanten aan binnenkort met een update te komen. Samsung zou zelfs volgens geruchten nagenoeg alle eerste en tweede generatie Galaxy Tab tablets willen voorzien van een update naar Android 4.2 Jelly Bean.

Nieuwe Nexus 7 tijdens Google I/O?

Wat we precies tijdens Google I/O, een developersconferentie die van 15 mei tot en met 17 mei plaatsvindt, kunnen verwachten is onduidelijk. Er gaan geruchten dat Google tijdens de conferentie een nieuwe versie van de Nexus 7 toont welke beschikt over een Qualcomm Snapdragon 600 processor en een hoge resolutie display. ASUS zou ook deze keer weer de producent van de tablet zijn. Maar, wacht Google op een nieuwe versie van Android om een nieuwe tablet te introduceren?

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.