Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android Jelly Bean besturingssysteem bezig met opmars

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2013, 13:22 CategorieAndroid

Begin maart publiceerde Google de laatste cijfers van de verdeling van de verschillende Android besturingssystemen en daaruit bleek dat Android Jelly Bean langzaam maar zeker meer terrein wint. Vandaag heeft Google nieuwe cijfers gepubliceerd waaruit blijkt dat het aantal smartphones en tablets met Android 4.1 Jelly Bean in een maand tijd hard gegroeid is.

Gingerbread nog altijd het grootst

Elke maand laat Google zien hoe het staat met de distributie van de verschillende versies van het Android besturingssysteem, gemeten door te kijken naar de Android apparaten die in 14 dagen de Google Play Store gebruiken. Uit de cijfers van de laatste twee weken kunnen we halen dat Android 2.3 Gingerbread nog steeds op de meeste apparaten draait met een aandeel van 39,8 procent. Het aandeel van Android 4.0 Ice Cream Sandwich is licht gezakt naar 29,3 procent.

verdeling-Android-april

Android Jelly Bean bezig met opmars

De meeste groei is, niet geheel onverwacht, te zien bij Android Jelly Bean. Het aandeel van Android 4.1 Jelly Bean is gegroeid van 14,9 procent naar 23,0 procent. Wat de exacte oorzaak voor de stijging is wordt niet duidelijk uit de cijfers maar waarschijnlijk komt het door recent uitgerolde updates voor onder meer de Samsung Galaxy tablets en de toename van het aantal nieuwe tablets die vanuit de winkel op deze versie van Android draaien. Het aandeel van Android 4.2 Jelly Bean, de meest recente versie, is licht gegroeid van 1,6 procent naar 2,0 procent. De verwachting is dat dit aandeel komende maand toeneemt aangezien onder meer ASUS al bezig is met de uitrol van deze update voor de Transformer Pad tablets.

Via: Google

 • Delen:

Reacties

 1. Sam Rijver
  04 april, 2013 om 15:26

  Toch is het vooral de manier van meten waardoor het lijkt dat jelly bean terrein aan het winnen is volgens mij. Niet meer het aantal activaties maar het aantal gebruikers na de app store worden gemeten. Niet dat het een slechtere methode is maar wel de reden dat jelly bean nu opeens dik lijkt te winnen.

 2. Ian Verduin
  10 april, 2013 om 8:45

  Wanneer is de Jelly Bean update beschikbaar voor de Galaxy Tab 2 10.1 ?
  Weet iemand dat ?

 3. johan
  08 juli, 2013 om 11:33

  wanneer is er een updat voor de samsung tablet 10.1 beschikbaar van de jelly bean?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.