Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meeste app downloads voor Play Store, hoogste omzet voor App Store

Geschreven door
Geplaatst op9 april 2013, 12:16 CategorieAndroid

Zowel de Google Play Store als de App Store van Apple heeft in relatief korte tijd een zeer groot aanbod van applicaties opgebouwd, variërend van games tot productieve apps. Uit onderzoek van Canalys blijkt dat meer dan de helft van alle apps die gedownload worden uit de Google Play Store komen, terwijl in de App Store meer geld uitgegeven wordt door gebruikers.

Android apps meest gedownload

Canalys heeft gekeken naar de cijfers in het eerste kwartaal van 2013 en concludeert dat de Google Play Store in de eerste drie maanden van dit jaar goed was voor 51 procent van alle wereldwijde app downloads. Ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar groeide het totale aantal gedownloade apps met 11 procent naar 13,4 miljard gedownloade applicaties. Niet alle applicaties worden gratis aangeboden dus er wordt ook een hoop geld omgezet.

Meeste omzet uit Apple App Store

Uit het onderzoek blijkt dat er afgelopen kwartaal zo’n 1.7 miljard euro aan applicaties uitgegeven werd. Mobiele gebruikers geven het meeste uit in de App Store van Apple. Maar liefst 74 procent van de totale wereldwijde omzet van app verkopen wordt in deze winkel gegenereerd. Volgens Canalys zijn Apple en Google momenteel de enige twee grote spelers en volgens concurrenten als BlackBerry (Blackberry World) en Microsoft (Windows Store) op zeer grote afstand.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.