Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple patent toont notebook met afneembaar display

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2013, 13:55 CategorieApple

De iPad en iPad mini zijn natuurlijk zeer succesvolle producten maar om voorop te blijven lopen kan Apple niet stilzitten. Het Amerikaanse bedrijf dient bijna elke week patentaanvragen in voor nieuwe technieken en concepten en deze week dook er een nogal opvallend patent op.

Apple heeft namelijk patent aangevraagd op een notebook met afneembaar display. Toch is het niet zoals we gewend zijn van de vele hybride Windows 8 tablets of de ASUS Transformer serie met Android. Alle belangrijke onderdelen van het apparaat, waaronder de processor en het opslaggeheugen, zouden zich in het keyboardgedeelte bevinden. Het display beschikt alleen over een chip voor draadloze communicatie met het basisstation en mogelijk een kleine accu.

Het display zou wel gewoon als tablet gebruikt kunnen worden, mits het basisstation aanstaat. Ook wordt in het patent gesproken over de mogelijkheid om het display draadloos van energie te voorzien vanuit het basisstation. Hierdoor hoeft het tabletgedeelte geen (grote) batterij te bevatten en in combinatie met het ontbreken van andere componenten kan het tabletgedeelte zeer licht gehouden worden. Het nadeel is echter dat je altijd het keyboardgedeelte bij je moet hebben.

Het patent is al een hele tijd geleden, eind 2011, ingediend en het is niet duidelijk of Apple ook daadwerkelijk aan een dergelijk product werkt. Apple dient, net als vele andere bedrijven, veel patentaanvragen in voor apparaten of technieken die nooit het daglicht zullen zien.

 • Delen:

Reacties

 1. ajvbecon
  07 april, 2013 om 9:25

  OOOOHw ?! gaAN WE NOU OPEENS ASUS NA DOEN?? … ASUS HEEFT NOG EEN ”APPELTJE” TE SCHILLEN MET DIT BEDRIJF =P XD

  • Martijn Chel
   07 april, 2013 om 14:44

   Check de tweede alinea..

 2. Joppe H.
  07 april, 2013 om 16:26

  Zucht, wat dit artikel niet verteld is dat dit patent al heel lang geleden is gekregen, echter is het patent net ontdekt. Apple heeft al eerder aangegeven niets te zien in een laptop met een touchscreen, alleen al omdat je het nog geen uur volhoud om je arm de hele tijd omhoog te houden. Ze gaven aan dat het er inderdaad heel cool uitziet, maar dat het in praktijk waardeloos werkt.

  • Martijn Chel
   07 april, 2013 om 16:55

   Moet daar een zucht voor?
   Dat heeft helemaal geen invloed op het artikel of de strekking. Apple heeft ook gezegd dat kleinere iPads geen optie zijn.. Daarbij kun je het zien als een laptop met touchscreen of een laptop waarvan het display als losse tablet gebruikt kan worden… Zucht..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.