Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos 101 Platinum tablet duikt op in benchmarkresultaten

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2013, 18:26 CategorieAndroid

Begin dit jaar introduceerde het Franse Archos de nieuwe Platinum serie met middenklasse tablets die beschikken over een quadcore processor. Opvallend was dat Archos geen 10.1 inch model introduceerde maar deze lijkt nu toch binnenkort gelanceerd te worden.

Archos Platinum serie

De Archos Platinum serie bestaat momenteel uit drie modellen; de Archos 97 Platinum HD met een 9.7 inch IPS LCD display dat een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels heeft en een quadcore processor. Het 8 inch model, de Archos 80 Platinum beschikt ook over deze quadcore processor maar moet het doen met een IPS LCD display dat een resolutie van 1.024 bij 768 pixels heeft. De Archos 116 Platinum beschikt over een 11.6 inch display met een Full HD resolutie en weer dezelfde quadcore Allwinner processor. Alle drie de tablets draaien op Android 4.1 Jelly Bean.

Archos 101 Platinum

Door Archos zelf is nog niet over ‘ontbrekende’ 10.1 inch variant gesproken maar vandaag zijn wel de eerste aanwijzingen gevonden voor het bestaan van dit model. Uit informatie van GLBenchmark kunnen we halen dat de Archos 101 Platinum beschikt over een 10.1 inch IPS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op Android 4.1.1 Jelly Bean. Wat betreft de processor lijkt het om een nieuw model te gaan met een kloksnelheid van 1.6GHz. De processor in de eerder gelanceerde tablets is een 1.2GHz Allwinner variant. Overige specificaties worden niet bevestigd maar kijkend naar de andere modellen lijken 2GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, een miniHDMI poort en een microSD kaartlezer zeer waarschijnlijk.

Wanneer de tablet op de markt moet verschijnen en aan welke prijs we moeten denken is nog niet duidelijk.

Via: Notebookitalia

  • Delen:
Archos 97 Platinum HD
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.