Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos Arnova 90 G3 budgettablet duikt op in de VS

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2013, 11:22 CategorieAndroid

Archos introduceerde begin vorig jaar de Arnova G3 serie tablets. Deze derde generatie budgettablets worden in een groot aantal uitvoeringen met verschillende specificaties en formaten verkocht maar toch lijkt de Franse fabrikant nog niet voldoende keuze te hebben. In de VS is namelijk deze week de nieuwe Arnova 90 G3 opgedoken.

Archos Arnova 90 G3

Bij de Amerikaanse keuringsinstantie voor draadloze communicatie, de FCC, zijn documenten opgedoken waarin gesproken wordt over de Archos Arnova 90 G3 tablet. Ook is in deze documenten een schets te vinden waaruit we kunnen opmaken dat het om een tablet van waarschijnlijk 9 inch gaat met in ieder geval een camera aan de voorzijde en een microUSB poort aan de zijkant.

Archos-Arnova-90-G3-FCC

De Amerikaanse website Liliputing heeft wat verder gezocht en kwam de tablet tegen op de website van een Spaanse retailer. Als de specificaties op deze website kloppen beschikt de Archos Arnova 90 G3 onder meer over een 9 inch display met een resolutie van 800 bij 480 pixels, 4GB aan opslaggeheugen, wifi, een microSD card reader, een camera aan de voorzijde en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem. Over de processor wordt niks gemeld maar kijkend naar de andere tablets in de Arnova G3 serie gaat het mogelijk om een ARM Cortex A8 variant.

Prijs en beschikbaarheid

De Spaanse website geeft een prijs van 96 euro aan, wat niet veel geld is voor een 9 inch tablet met een recente versie van Android. Daar moet echter wel bijgezegd worden dat de resolutie erg laag is en de processor waarschijnlijk niet toereikend zal zijn voor grafisch intensieve toepassingen. Archos heeft zelf de tablet nog niet officieel gelanceerd maar kijkend naar de lancering van eerdere modellen is de kans groot dat de tablet deze maand stilletjes in de winkels verschijnt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.