Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS FonePad verschijnt in unboxing video

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2013, 13:40 CategorieAndroid

Hoewel we verwachtten dat ASUS afgelopen februari tijdens tijdens MWC 2013 met nieuwe 10 inch tablets zou komen presenteerde de Taiwanese fabrikant de FonePad; een 7 inch tablet met smartphone-functies en Intel processor. De FonePad moet binnenkort in Nederland verschijnen en is deze week opgedoken in één van de eerste unboxing video’s waarin de hardware en accessoires getoond worden.

ASUS FonePad

De ASUS FonePad is een apart geval om twee redenen; ten eerste wordt de tablet in de markt gezet als multifunctioneel apparaat waar ook mee gebeld kan worden en ten tweede is het één van de eerste tablets met een Intel (Atom Z2420) processor. Qua uiterlijk doet de tablet erg veel denken aan de Google Nexus 7, ook geproduceerd door ASUS.

Verder beschikt de FonePad onder meer over een 7 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 1GB RAM, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een camera aan de voorzijde en een batterij die minimaal 8 uur mee moet gaan op een volle lading. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid voor een 3G-verbinding aangezien er met de tablet gebeld kan worden. De tablet draait op Android 4.1 Jelly Bean met een aantal nieuwe apps van ASUS.

Unboxing video

In onderstaande video, gemaakt door Recombu, krijg je een eerste indruk van de hardware en accessoires die meegeleverd worden.

ASUS FonePad in Nederland

Tijdens de presentatie van de FonePad gaf ASUS aan dat de tablet eind maart naar Nederland zou komen maar het is inmiddels al half april en de tablet is nog nergens te vinden. ASUS Benelux geeft aan dat er hard gewerkt wordt aan een lanceerdatum maar dat er nog geen zekerheid gegeven kan worden. Wel weten we al dat de FonePad met 16GB in Nederland zal verschijnen voor een prijs van 219 euro.

  • Delen:
ASUS FonePad
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.