Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Fonepad vanaf mei te koop in Nederland voor 249 euro

Geschreven door
Geplaatst op26 april 2013, 16:46 CategorieAndroid

ASUS heeft vandaag tijdens een bijeenkomst voor de Nederlandse pers meer informatie gegeven over de beschikbaarheid van de in februari gepresenteerde Fonepad. De tablet, met 16GB aan opslaggeheugen, moet vanaf begin mei in Nederland te koop zijn voor 249 euro.

ASUS Fonepad naar Nederland

Tijdens de presentatie van de Fonepad in februari werd gemeld dat de tablet in twee varianten gelanceerd zou worden; een 8GB model met camera aan de achterzijde en een 16GB model zonder camera aan de achterzijde. ASUS Benelux laat vandaag weten dat alleen de 16GB versie voorlopig naar Nederland zal komen en een prijs van 249 euro (ook wat meer dan in eerste instantie gemeld werd) meekrijgt. Wel is er wat veranderd want het lijkt erop dat dit model toch over twee camera’s beschikt.

De ASUS Fonepad is een 7 inch tablet met een opvallende processor die bij chipfabrikant Intel vandaan komt. Deze Atom Z2420 processor heeft een kloksnelheid van 1.2GHz. Verder beschikt de tablet over een IPS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een camera aan de voorzijde en achterzijde, een microUSB poort en 4.270mAh batterij. De tablet is standaard voorzien van Bluetooth 3.0, een 3G-module voor mobiel internet en een GSM-module waardoor er met de tablet gebeld kan worden. De Fonepad draait op Android 4.1 Jelly Bean met onder meer Google Now en verbeterde notificaties.

Momenteel is de Fonepad reeds als pre-order te bestellen bij de winkels in onderstaande prijsvergelijking. Voor een eerste indruk van de Fonepad kun je terecht in onze hands-on review.

  • Delen:
ASUS FonePad
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.