Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘ASUS gaat één universeel dock voor al hun tablets ontwikkelen’

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2013, 15:31 CategorieHardware

ASUS was één van de eerste fabrikanten die de mogelijkheid om tablets te voorzien van een keyboard dock introduceerde met de Transformer-serie. Volgens nieuwe geruchten wil de Taiwanese fabrikant deze lijn doortrekken maar met één universeel dock voor alle tablets van het bedrijf.

Smart en Premium tablets van ASUS

Het Italiaanse EeePC heeft vandaag een artikel gepubliceerd waarin beschreven wordt hoe ASUS dit jaar een nieuwe strategie voor tablets introduceert. Zo deelt de Taiwanese fabrikant haar tablets op in twee categorieën; de Smart tablets en de Premium tablets. De Smart tablets zijn gericht op jonge consumenten met een beperkt budget maar die wel de “ASUS kwaliteit” willen. De Premium-modellen zijn gericht op de intensieve gebruiker die high-end kwaliteit wil. Het grote verschil tussen beide series is de mogelijkheid om een keyboard dock te koppelen. Dit zou alleen bij de Premium modellen kunnen.

ASUS-Vivo-Tab-Smart

De nieuwe strategie is al zichtbaar bij de tablets die de afgelopen maanden geïntroduceerd zijn. Zo kwam ASUS begin dit jaar met de Vivo Tab Smart die voornamelijk als stand-alone tablet in de markt gezet wordt maar ook voorzien kan worden van een Bluetooth keyboard cover. Daarnaast lanceerde ASUS onlangs de 10.1 inch MeMO Pad Smart met Android 4.1 Jelly Bean in Nederland.

Eén universeel keyboard dock

In het artikel van EeePC wordt ook gesproken over mogelijke plannen van ASUS om één universeel keyboard dock te ontwikkelen dat compatibel is met alle Premium modellen. Momenteel zijn de docks van bijvoorbeeld de eerste generatie Transformer tablets niet compatibel met de Transformer Pad modellen en ook de ASUS Padfone maakt weer gebruik van een verschillend dock. Door het introduceren van universele accessoires als een dock zou ASUS de concurrentie weer een stap voor willen blijven.

  • Delen:
ASUS MeMO Pad Smart (ME301T)
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.