Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS compenseert kopers Transformer Prime voor GPS problemen

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2013, 19:01 CategorieHardware

De ASUS Eee Pad Transformer Prime (TF201) was begin vorig jaar één van de meest populaire Android tablets, vooral door de krachtige prestaties, de vele features en het elegante design. Echter kreeg ASUS niet lang na de lancering te maken met hevige kritieken, met name door problemen met de GPS-module. Nu, ruim een jaar later, geeft de Taiwanese fabrikant Transformer Prime bezitters een kleine vergoeding ter compensatie voor deze problemen.

Transformer Prime GPS-problemen

De Eee Pad Transformer Prime beschikte over een groot aantal interessante features, waaronder ook de GPS-module. Deze module bleek echter om verschillende redenen niet optimaal te werken en het regende dan ook klachten bij de Taiwanese fabrikant. ASUS reageerde uiteindelijk door GPS van de featurelijst te halen kopers van de tablet een externe GPS ontvanger aan te bieden waarmee de GPS-module beter zou moeten functioneren. Daarnaast werd ook veel geklaagd over wifi-problemen maar dit is altijd en wordt nog steeds door ASUS ontkend.

17 dollar en een gratis GPS ontvanger

Toch was een groot aantal consumenten hier nog niet blij mee en in de VS werd daarom een zaak tegen ASUS aangespannen. De Taiwanese fabrikant maakt vandaag bekend dat er inmiddels een schikking getroffen is waarbij kopers van de tablet een kleine compensatie kunnen verwachten. Amerikaanse bezitters van de Transformer Prime die hun tablet tussen 1 december 2011 en 19 februari 2012 gekocht hebben kunnen 17 dollar en de GPS ontvanger (als men deze nog niet heeft) tegemoet zien.

Hieronder vind je het volledige statement waarbij ASUS opvallend genoeg in de laatste zin benadrukt hier absoluut niet mee te zeggen dat men fout zat. De fabrikant wil liever geen langdurig en kostbaar proces ingaan en komt daarom met deze schikking.

The lawsuit claimed that the Asus Eee Pad TF201 Transformer Prime tablet GPS and WiFi signal quality is diminished based on the design of the tablet. Asus denies all allegations regarding WiFi but Asus acknowledges that GPS performance did not meet the expectations of all customers, which Asus addressed by offering the Dongle to Asus Eee Pad TF201 Transformer Prime tablet owners. Asus is entering into this proposed settlement to avoid burdensome and costly litigation. The proposed settlement is not an admission of wrongdoing.

Nederland

We hebben ASUS Benelux natuurlijk even gevraagd of er ook voor Nederlandse kopers een regeling komt maar gezien het feit dat dit een Amerikaanse zaak is lijkt deze kans klein.

  • Delen:
ASUS Eee Pad Transformer Prime
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

  1. Rik
    12 april, 2013 om 13:57

    Zelfs met de externe GPS ontvanger heb ik nog steeds geen goed breik. Het signaal valt telkens weg en daardoor kan ik de GPS functie niet naar behoren gebruiken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.