Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS ME302C Android tablet met Intel chip duikt op in benchmarks

Geschreven door
Geplaatst op26 april 2013, 11:34 CategorieAndroid

ASUS doet het dit jaar op het gebied van tablets nog rustig aan, met de introductie van de MeMO Pad modellen en de 7 inch Fonepad. Maar, waar blijven de nieuwe high-end modellen met hoge resolutie displays en nieuwere chips? Mogelijk is het eerste model gespot in benchmarkresultaten.

ASUS ME302C Android tablet?

In de GFXbenchmark database zijn aanwijzingen gevonden voor de ASUS ME302C. Kijkend naar de naamgeving is dit mogelijk een nieuwe tablet in de MeMO Pad serie waar reeds de ME301T en de ME712V in gelanceerd zijn. Het zou zelfs om een opvolger voor de nog niet zo lang geleden gelanceerde 10 inch MeMO Pad Smart (hierboven afgebeeld) kunnen gaan.

Uit de informatie in de benchmarks kunnen we halen de ME302C beschikt over een Full HD display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels maar het is niet duidelijk hoe groot dit display exact is. Verder zou de tablet beschikken over een x86 processor, wat mogelijk gaat om de Intel Atom Z2560 variant. De enige andere tablet van ASUS die beschikt over een Intel chip is de onlangs gelanceerde Fonepad. De MeMO Pad ME302C zou verder beschikken over een PowerVR SGX 544MP grafische processor en draaien op Android 4.2.2 Jelly Bean.

Hoewel het qua naamgeving onwaarschijnlijk lijkt mogen we niet uitsluiten dat ASUS aan een smartphone in de MeMO Pad familie werkt. Het formaat van het toestel is immers niet duidelijk en Intel heeft aangegeven de Atom Z2560 chip alleen voor smartphones in te zetten. Mogelijk krijgen we tijdens Computex 2013, welke in juni plaatsvindt, meer informatie van de Taiwanese fabrikant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.