Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell komt dit jaar met nieuwe Windows RT en Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2013, 10:34 CategorieHardware

Dell heeft eind vorig jaar verschillende Windows 8 tablets gelanceerd, waaronder de XPS 10 met Windows RT en de Latitude 10 met Windows 8. Blijkbaar heeft het Amerikaanse bedrijf de smaak te pakken want Steve Lalla, algemeen directeur van mobiele producten, laat weten dat we dit jaar nog nieuwe modellen kunnen verwachten.

Nieuwe Windows RT en Windows 8 tablets

Tegenover PC World geeft Lalla aan dat Dell werkt aan zowel tablets met Windows 8 als tablets met Windows RT. Dit laatste is nogal opvallend aangezien Windows RT uit verschillende hoeken bekritiseerd wordt, onder andere door Dell zelf. Momenteel heeft één Windows RT tablet op de markt in de vorm van de XPS 10. Dit model beschikt onder meer over een 10.1 inch display en een Qualcomm Snapdragon S4 processor. Wellicht weet Dell meer dan wij weten en kunnen nieuwe Windows RT tablets bijvoorbeeld voor lagere prijzen geïntroduceerd worden waardoor ze de directe concurrentie aan kunnen gaan met onder andere Android tablets.

Dell gaat voor groter dan 10 inch

Wat we precies van de nieuwe tablets kunnen verwachten laat Lalla niet weten, wel wil het bedrijf zich focussen op de grotere modellen van 10 inch of groter en lichtere en dunnere hybride modellen met afneembaar scherm. De verwachting is dat Windows 8.1 de mogelijkheid brengt voor kleinere Windows 8 tablets maar Dell lijkt daar geen brood in te zien. Ook het feit dat kleinere Android tablet de laatste maanden aan populariteit winnen lijkt voor Dell geen reden te zijn om weer een poging met Android te wagen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.