Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell geeft niet op, komt met nieuwe Windows RT tablets

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2013, 13:05 CategorieHardware

Hoewel een aantal van de fabrikanten die reeds tablets met Windows RT software hebben gelanceerd heeft laten doorschemeren geen toekomst meer te zien in het besturingssysteem heeft Dell deze week laten weten nieuwe Windows RT tablets te ontwikkelen.

Kritiek op Windows RT

Windows RT, de voor tablets met een ARM-processor geoptimaliseerde versie van Windows 8, heeft al sinds de lancering te maken met hevige kritiek. Zowel fabrikanten van hardware als consumenten struikelen over de naamgeving van het besturingssysteem en zien het matige aanbod van applicaties als een van de grootste problemen. Daarbij lijken de verkopen van Windows RT tablets maar niet van de grond te komen. Samsung zag dit onlangs als reden om de verkoop van de ATIV Tab te staken. Microsoft zelf verdedigde onlangs deze versie van Windows 8 en gaf aan dat de software de komende maanden alleen maar beter zal worden.

Ook Dell geeft aan dat de verkopen van de XPS 10, de enige tablet met Windows RT in het assortiment van Dell, niet aan de verwachtingen voldoen. Neil Hand, verantwoordelijke voor de tablet-computers bij Dell, geeft tegenover Computerworld aan dat het bedrijf ziet dat Windows RT momenteel met veel problemen te maken heeft. Zo is het volgens Hand niet duidelijk voor consumenten wat ze wel en niet met de software kunnen, en is het aanbod van apps te beperkt.

Opvolger Dell XPS 10

Toch ziet Hand licht aan het einde van de tunnel en geeft dan ook aan dat Dell niet zomaar weg zal draaien van Windows RT. Het bedrijf is zelfs bezig met de ontwikkeling van een opvolger voor de XPS 10, welke wij eerder deze maand aan een uitgebreide review onderworpen hebben. Daaruit bleek dat de tablet voor een prijs van minder dan 400 euro een zeer interessante keuze is voor de gemiddelde zakelijke gebruiker en consument.

Meer informatie

Meer informatie over het nieuwe besturingssysteem van Microsoft vind je in onze Windows 8 informatiegids. Lees ook meer over het verschil tussen Windows 8 en Windows RT.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.