Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

E-book lezers geven voorkeur aan tablets

Geschreven door
Geplaatst op9 april 2013, 11:58 CategorieOnderzoek

Hoewel e-readers diverse voordelen bieden voor het lezen het digitale boeken geven e-book lezers steeds vaker de voorkeur aan een tablet. 44 procent van de e-book lezers leest het liefst op een tablet, zo blijkt uit onderzoek van de Book Industry Study Group (BISG).

E-book lezers prefereren tablets

Het lezen van digitale boeken wordt steeds populairder maar waar je zou verwachten dat e-readers hiervoor de voorkeur krijgen zijn juist tablets steeds vaker het apparaat waar op gelezen wordt. Uit het onderzoek van BISG blijkt dat 44 procent van de digitale lezers momenteel de voorkeur geeft aan een tablet, terwijl dit percentage in augustus vorig jaar nog op 37 procent lag. De voorkeur voor de e-reader daalde in deze periode van 49 procent naar 42 procent. De onderzoekers verwachten dat dit percentage de komende maanden verder zal dalen.

E-readers voor fictie

Toch is de voorkeur voor een bepaald apparaat afhankelijk van het genre wat de gebruiker leest. Zo worden boeken met genres als fictie, misdaad en romans het liefst gelezen op een e-reader. Lezers van non-fictie geven vaker de voorkeur aan een tablet of laptop. De e-book op zich krijgt ook steeds vaker de voorkeur boven een papieren uitgave. Uit het onderzoek blijkt dat 70 procent van de mensen die zo nu en dan een e-book kopen digitale uitgaven prefereren. Bij mensen die elke week een digitaal boek kopen ligt dit op 82 procent.

Lees meer over het verschil tussen tablets en e-readers voor het lezen van boeken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.