Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eén op de drie 1-jarigen speelt regelmatig op een tablet

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2013, 13:07 CategorieOnderzoek

Met alle gadgets die we als volwassenen in huis halen worden ook kinderen steeds eerder geïntroduceerd aan het gebruik van deze gadgets. Uit onderzoek van Mediawijzer blijkt dat één op de drie 1-jarigen in Nederland regelmatig met een tablet speelt. In 2011 was dit nog één op de acht 1-jarigen.

Stichting Mijn Kind Online heeft in opdracht Mediawijzer duizend ouders gevraagd naar het gebruik van media door hun kinderen. Hieruit blijkt dat een derde van 1-jarigen een tablet voorgeschoteld krijgt en dat van de driejarigen zelfs de meer dan de helft regelmatig een tablet gebruikt. Ouders blijken dit bewust te stimuleren om kinderen onder meer voor de bereiden op school en met name vaders vinden het belangrijk om samen met hun kind de tablet en andere vormen van nieuwe media te gebruiken. Toch vindt 46 procent van de moeders en 40 procent van de vaders traditioneel speelgoed belangrijker dan digitale media.

Het gebruik van tablets door kinderen is zoals te verwachten valt vooral gericht op media consumptie in de vorm van (educatieve) spelletjes en het bekijken van video’s. Uit het onderzoek blijkt dat 39 procent van de ouders media inzet om even rust voor zichzelf te creëren. 37 procent doet dit om de verveling van het kind tegen te gaan. Opvallend is dat twee op de drie peuters al precies weet hoe het touchscreen van een tablet of smartphone werkt. Vier van de 10 tweejarigen weet ook al hoe een computer opgestart moet worden en hoe een smartphone gebruikt moet worden om te bellen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.