Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste model nieuwe Archos Arnova G4 serie duikt op voor 192 euro

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2013, 14:38 CategorieAndroid

Archos heeft een groot aanbod tablets waarvan de meeste modellen in de budget Arnova serie te vinden zijn. Eerder deze week verscheen er nog een nieuw model in de vorig jaar gelanceerde derde generatie Arnova serie en vandaag is ook het eerste model in de Arnova G4 serie al gespot.

Archos Arnova 97 G4

In december doken de eerste aanwijzingen al op dat Archos werkte aan de vierde generatie Arnova budgettablets maar de tablets waren nog niet door de Franse fabrikant aangekondigd en verschenen ook nog niet in winkels. Deze week heeft een Italiaanse retailer het eerste model uit de Arnova G4 serie online gezet. Het gaat om de 9.7 inch Arnova 97 G4 met onder meer een dualcore processor en Android 4.1 Jelly Bean.

De Arnova tablets staan bekend om hun minimale specificaties maar tegelijkertijd ook de budgetvriendelijke prijs. De Arnova 97 G4 heeft van de Italiaanse retailer een prijs van 192 euro meegekregen en kan reeds besteld worden. Voor dit bedrag krijg je onder meer een 9.7 inch LCD display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, een dualcore Rockchip RK3066 processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, een Mali 400 GPU, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen. Het opslaggeheugen kan uitgebreid worden met een microSD kaart en daarnaast is de tablet uitgerust met een miniHDMI aansluiting, een microUSB 2.0 poort, een 8000mAh batterij en twee 2.0 megapixel camera’s. De Arnova 97 G4 draait op Android 4.1 Jelly Bean maar het is niet duidelijk of er ook toegang tot de Google Play Store aanwezig is.

Archos-Arnova-97-G4-back

Prijs en beschikbaarheid

Archos heeft zelf nog niks officieel bekendgemaakt over de vierde generatie Arnova tablets. Wanneer de modellen in Nederland verschijnen en tegen welke prijs is nog niet bekend.

Via: Notebookitalia

 • Delen:
Archos Arnova 97 G4
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

 1. Jan Bos
  06 april, 2013 om 21:18

  Zo hee, kan die effe niet tippen aan mijn Cresta tablet !.
  (220 euro)

  9.7 inch Full HD capacitief multi touchscreen
  Resolutie 2048×1536 (4 : 3)
  Intern geheugen 16Gb
  2GB DDR3 RAM geheugen
  Geheugen uitbreidbaar met micro SD tot 32Gb
  Wi-Fi 802.11b/g/n
  Bluetooth 4.0
  Front en back Camera 2.0 Megapixels
  Android 4.1.1 Jelly Bean
  RK3066, Cortex-A9 Dual Core processor 1.6 GHz
  Batterij: Li-ion batterij 12v 10000mA/H

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.