Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ematic Genesis Prime: 7 inch Jelly Bean-tablet voor 80 dollar

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2013, 17:51 CategorieAndroid

Het Amerikaanse bedrijf Ematic wil met de Genesis Prime, een goedkope 7 inch-tablet, de wereld gaan veroveren. Het prijskaartje van 79,99 dollar (62 euro) is erg aantrekkelijk en daarnaast draait de tablet op Android 4.1 Jelly Bean, maar de Genesis Prime moet vanwege de lage prijs op hardwarebasis wel enkele concessies doen.

Naast een 7 inch-scherm is de Ematic Genesis Prime voorzien van een 1.1Ghz Intel Core Duo-processor, 4GB interne opslagruimte, 512MB aan werkgeheugen en een VGA-camera aan de voorzijde. De accu biedt ongeveer 4,5 uur aan batterijduur en verder beschikt de tablet over een USB 2.0-poort en 5GB aan opslag in de cloud.

Ematic Genesis Prime: vooralsnog alleen in de VS

Door de lage prijs zal de Ematic Genesis Prime een grote doelgroep aanspreken. De tablet is helaas alleen leverbaar binnen de Verenigde Staten, maar dit is via verschillende diensten op te lossen. Dergelijke diensten verhogen echter wel de prijs, maar ook met de bijkomende kosten is het prijskaartje van de Ematic Genesis Prime vergelijkbaar met de eveneens goedkope Acer Iconia B1.

Naast de prijs is de tablet ook door het gebruik van Android 4.1 Jelly Bean aantrekkelijk te noemen. Dit betekent dat middelmatige hardware één van de meest recente versies van Google’s mobiele besturingssysteem kan draaien. Door Android 4.1 Jelly Bean heb je de beschikking over de slimme zoekassistent Google Now en de verbeterde notificatiebalkweergave.

De Ematic Genesis Prime is een interessante tablet voor de kinderen of als budgettablet om Android meer onder de knie te krijgen. De kleine tablet is krachtig genoeg om YouTube-video’s mee te bekijken, lichte spelletjes op te spelen en mee te browsen. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.