Facebook 6.0 voor iOS brengt Chat Heads naar de iPad

17 april 2013 1 Minuut 1 Reacties
Faceboo-chat-heads-ios

Facebook heeft gisteren een grote update voor iOS-apparaten aangekondigd. De update brengt onder meer de zogenaamde 'Chat Heads' naar de iPad en iPhone waarmee snelle gesprekken met andere Facebook-gebruikers gevoerd kunnen worden.

Facebook Chat Heads

De Chat Heads functie werd vorige week met de introductie van Facebook Home voor Android onthuld maar werkt iets anders dan op Android apparaten. Binnen Android is het namelijk mogelijk de chatfunctie ook over andere applicaties te gebruiken. Zo kun je een pop-up verwachten wanneer iemand je via chat aanspreekt terwijl je in de browser zit. Vervolgens kun je zonder de browser te verlaten het gesprek voeren. Binnen iOS is dit niet mogelijk en worden de Chat Heads alleen getoond wanneer je in de Facebook applicatie zit.

Stickers

Een andere nieuwe functie binnen Facebook 6.0 voor iOS zijn de zogenaamde ‘Stickers’. Dit zijn grote emoticons die je naar Facebook vrienden kunt sturen via de chatfunctie. Er zijn verschillende gratis Stickers beschikbaar in specifieke categorieën maar op termijn zal Facebook een klein bedrag in rekening brengen voor bepaalde Stickers. De Stickers moeten een extra dimensie aan de chatfunctie binnen Facebook geven. Hiermee wil het sociale netwerk de concurrentie aangaan met grootheden als What’s App en iMessage.

Ook het uiterlijk van Facebook voor de iPad is licht gewijzigd na de update. Zo is het app icoontje iets aangepast en is de weergave van de tijdlijn vereenvoudigd met meer nadruk op content en foto’s.

Downloaden

De Facebook applicatie voor de iPad is gratis te downloaden uit de iTunes Store.

Via: The Verge

Reacties (1)