Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Home voor Android half miljoen keer gedownload

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2013, 11:28 CategorieAndroid

Begin deze maand onthulde Facebook de nieuwe Facebook Home launcher voor Android welke sinds vorige week gedownload kan worden. Hoewel het aantal compatibele smartphones nog beperkt is, is de applicatie al ruim een half miljoen keer gedownload.

Half miljoen downloads Facebook Home

Facebook Home is een applicatie voor Android waarmee een smartphone of tablet voorzien kan worden van een speciale Facebook skin waarin de focus vanzelfsprekend ook ligt op content die via het sociale netwerk verspreid wordt en contact met vrienden. Sinds vorige week is de applicatie voor onder meer de Samsung Galaxy S4, Galaxy S3, Galaxy Note II en de HTC One te downloaden. Het aantal modellen waarop de app werkt is dus nog zeer beperkt maar toch hebben al een half miljoen smartphonebezitters de app gedownload.

Vele negatieve beoordelingen

Echter is de beoordeling van Facebook Home in de Google Play Store verre van positief. Zo hebben hebben van de 11.000 mensen die een beoordeling achtergelaten hebben 6.000 mensen het cijfer 1 gegeven. Waar het voor deze mensen precies fout gegaan is wordt niet duidelijk. 2.000 van de 11.000 mensen die de app gedownload hebben geven een 5 als beoordeling en zijn dus zeer tevreden over de werking ervan.

Mocht je een Android tablet hebben en ook graag gebruik willen maken van de Facebook Home skin dan is deze via omwegen al te installeren. Echter is er geen garantie dat alles perfect werkt aangezien de officiële release van Facebook Home voor Android pas over enkele maanden gepland staat.

 • Delen:

Reacties

 1. wouter
  22 april, 2013 om 18:19

  ik heb een yarvik xenta 9-200 en heb hem gewoon via de play store kunnen instaleren

  • Martijn Chel
   22 april, 2013 om 18:35

   We hebben het over Facebook Home, niet Facebook de app he. Klopt het dan nog?

   • wouter
    22 april, 2013 om 19:31

    ja. maar toen ik hem had geïnstaleerd kreeg ik meldingen dat het niet werkte

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.