Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Home voor Android in de komende maanden naar tablets

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2013, 20:32 CategorieAndroid

Facebook heeft vandaag tijdens een persconferentie een eigen launcher voor Android gepresenteerd met de naam Facebook Home. Deze geavanceerde launcher brengt volledige integratie van Facebook en kan op zowel smartphones als tablets draaien. De voor tablets geoptimaliseerde software wordt ergens in de komende maanden verwacht.

Facebook Home voor Android

Door een compleet pakket aan apps aan te bieden – het is dus geen eigen variant van Android – krijgt de gebruiker een soort geavanceerde launcher waarin het sociale netwerk centraal staat. Zo zorgt de applicatie Coverfeed ervoor dat je homescreen en lockscreen aangepast worden met updates van vrienden en de mogelijkheid je eigen status te delen. Dit alles natuurlijk in een fullscreen weergave met strakke vormgeving. De Messenger app maakt chatten met Facebook-vrienden mogelijk maar is dieper geïntegreerd in Android. Zo krijg je zogenaamde Chatheads (ronde avatars met foto’s van je vrienden) te zien bij nieuwe berichten en kunnen deze berichten over het hele scherm en over openstaande apps getoond worden.

Het launcher-gedeelte van Facebook Home bevat drie knoppen waarmee je direct je status kunt bijwerken, een foto kunt uploaden of kunt inchecken op een bepaalde locatie. Alle apps die reeds op je tablet of smartphone staan zijn gewoon via Facebook Home toegankelijk. Je kunt specifieke applicaties in de launcher slepen zodat je deze apps snel kunt openen. Facebook belooft elke maand updates uit te rollen en regelmatig nieuwe features te introduceren.

Beschikbaarheid smartphones en tablets

Vanaf 12 april is de Facebook Home software voor Android beschikbaar voor de HTC One, Samsung Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy S4 en de HTC One X smartphones. Niet veel later wordt de software breder beschikbaar gesteld en moet uiteindelijk op nagenoeg elke Android smartphone (met Android 3.x of hoger) gedownload kunnen worden via de Google Play Store. De software voor tablets is nog in ontwikkeling en wordt ergens in de komende maanden verwacht.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  04 april, 2013 om 21:46

  Ha fijn, nog meer bemoeienis op mijn telefoon !.
  En nog meer gegevens die ongevraagd gedeeld gaan worden.
  Nee, mag ik bedanken.

 2. sjeun
  05 april, 2013 om 10:26

  Dit lijkt me helemaal niets. de hele tijd nieuwe update van vrienden als je op je mobiel kijkt. wil zelf bepalen wanneer ik nieuws van vrienden wil zien.

 3. Aj
  05 april, 2013 om 17:18

  Het lijkt me eigenlijk best wel vet, alleen struggel ik met de vraag of mijn galaxy note van deze launcher dan niet minimaal presteert en niet in staat zal zijn om alles te kunnen geven ook al heb ik hem via rooting overclocked

  • Sam Rijver
   05 april, 2013 om 17:36

   Lijkt mij gewoon dat het rap moet werken. Het is uiteindelijk niets anders dan een luxe launcher. Je zult wel widgets moeten missen zover ik nu begrijp

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.