Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Galaxy Note III krijgt plastic oled-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2013, 16:10 CategorieAndroid

De Galaxy Note III, de derde smartphone in de succesvolle Note-reeks van Samsung, krijgt een plastic oled-scherm. Hierdoor is het toestel lichter en dunner dan zijn voorganger en zou het scherm minder snel breken.

Dat meldt SamMobile, de Samsung-website die doorgaans betrouwbare informatie verspreidt. De informatie komt van een bron binnen Samsung. Eerder berichtte Samsung al via een Twitterbericht over een mogelijke komst van een nieuwe generatie schermen. Deze nieuwe generatie van schermtechnologie zou volgens SamMobile aan het einde van dit jaar worden geïntroduceerd.

Galaxy Note III: aluminium en plastic

De nieuwe Galaxy Note III gaat waarschijnlijk een 5,99 inch-scherm en een aluminium behuizing krijgen. Het gerucht over een onbreekbaar scherm gaat al langer in de rondte. De komst van het plastic oled-scherm zal niet direct ‘onbreekbare schermen’ opleveren, maar het klopt inderdaad dat plastic schermen een stuk moeilijker te breken zijn dan glazen schermen. Daarnaast maken plastic schermen het mogelijk om dunnere en lichtere smartphones te fabriceren.

Het is nog onduidelijk wat voor effect het gebruik van plastic op de schermhelderheid en -kwaliteit gaat hebben. De verwachting is dat de Galaxy Note III net als de Galaxy S4 een Full HD-scherm krijgt. Daarnaast is plastic zachter dan glas waardoor krassen sneller kunnen voorkomen. Met welke oplossing(en) Samsung komt, is nog niet bekend.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note II
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.