Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Gelekte screenshots verraden nieuwe berichtendienst Google Babel’

Geschreven door
Geplaatst op9 april 2013, 20:13 CategorieAndroid

Google komt naar alle waarschijnlijkheid met een nieuwe berichtendienst die Google Talk, Docs Chat, Google+ Messenger en de Hangouts gaat bundelen: Google Babel. Enkele gelekte screenshots laten zien hoe de berichtendienst in Gmail eruit gaat zien.

Het nieuws komt van TechRadar die de echtheid van de screenshots niet kan bevestigen. Het is daarom mogelijk dat de betreffende screenshots nep zijn, maar dat Google aan een eigen berichtendienst werkt is al een geruime tijd geen geheim meer. Als de screenshots echt zijn, laten ze een interessante combinatie van huidige Google-diensten en het Holo-design van Android 4.0 Ice Cream Sandwich zien.

Google Babel: alle chatdiensten van Google gebundeld

babel2Het gerucht over een universele chatdienst van Google gaat al langer in de rondte. Logisch, want Google heeft op dit moment met Google Talk, Docs Chat, Google+ Messenger, Hangouts en Google Voice enorm veel verschillende communicatiediensten die veel baat zouden hebben bij één universele portal. De screenshots laten een verfijnde versie van Google Talk zien die mogelijk op alle platformen wordt uitgerold. 

Het valt op dat Google in de screenshots veel aandacht aan emoticons besteedt. WhatsApp, de meest populaire berichtendienst voor smartphones, heeft al eerder furore gemaakt met het toevoegen van honderden emoticons. De kans bestaat dat Google eenzelfde emoticonsysteem wil implementeren.

  • Delen:

Reacties

  1. Nathan
    09 april, 2013 om 22:29

    Ik wordt helemaal gek van Google met hun chatprogramma’s en andere apps..

    Te veel is ook niet goed..

    laat whatsapp lekker whatsapp wezen :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.