Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

GoNote Mini: Android tablet met keyboard voor scholieren

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2013, 12:17 CategorieAndroid

Wanneer je zowel productief wilt werken als content wilt consumeren op een tablet dan bieden hybride modellen, kruisingen tussen een tablet en een laptop, vaak de uitkomst. Het Britse bedrijf Ergo heeft deze week de GoNote Mini hybride tablet gelanceerd die gericht is op gebruik door scholieren.

Ergo GoNote Mini

De GoNote Mini is een 7 inch tablet die uitgerust met met een fysiek keyboard. De compacte tablet is ontwikkeld voor het gebruik door kinderen, met name scholieren, en is voorzien van Android 4.0 Ice Cream Sandwich software. Verder beschikt de GoNote Mini over een resolutie van 800 bij 480 pixels, een Allwinner A10 processor met een kloksnelheid van 1.2GHz, 1GB aan werkgeheugen en 4GB aan opslaggeheugen. Qua aansluitingen beschikt de tablet over een miniUSB poort, een miniHDMI poort, een microSD card reader en een USB 2.0 poort. Ook bevindt zich aan zowel de voorzijde als de achterzijde een camera.

GoNote-Mini

Wat betreft de software biedt de tablet toegang tot het grote aanbod aan applicaties in Google Play Store. Het keyboard is voorzien een volledig QWERTY toetsenbord met ietwat kleine toetsen die volgens de fabrikant geschikt zijn voor kinderen. Wanneer het touchscreen niet middels touch bediend wordt kan het trackpoint dat in het toetsenbord verwerkt zit gebruikt worden om binnen een app of binnen Android te navigeren.

Prijs en beschikbaarheid

De Ergo GoNote Mini moet deze maand op de markt verschijnen voor een prijs van 99 Britse ponden. Of de tablet ook naar Nederland komt is niet bekend.

Via: Engadget

 • Delen:

Reacties

 1. tidde
  04 april, 2013 om 13:05

  leuk, jammer van de lage resolutie scherm
  en denk ik accu tijd.
  prijs is prima

 2. Leo Klepper
  06 april, 2013 om 7:01

  Leuk ding, waar te koop?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.