Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google komt met Android 4.3 Jelly Bean in plaats van Key Lime Pie’

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2013, 16:05 CategorieAndroid

Volgende maand vindt Google I/O plaats en de verwachting is dat Google tijdens deze conferentie een nieuwe versie van het Android besturingssysteem aankondigt. We gingen tot vandaag uit van Android 5.0 Key Lime Pie, waar al maanden over gesproken wordt, maar inmiddels zijn er aanwijzingen gevonden voor een nieuwe versie van Jelly Bean met waarschijnlijk minder grote veranderingen.

Aanwijzingen voor Android 4.3 Jelly Bean

De website Android Police en een Reddit gebruiker hebben vandaag verschillende aanwijzingen gevonden, in onder meer systeem logs, waarin gesproken wordt over build nummer Android 4.3 JWR23B. De eerste letter verwijst hier naar de versienaam van Android. Hoewel dit niet altijd bewijs is voor een volgende versie van Android omdat dit eenvoudig vervalst kan worden, heeft Android Police het ip-adres dat aan deze versie gekoppeld is terug kunnen leiden naar Google zelf. Daarbij zijn de apparaten die eraan gekoppeld zijn de Google Nexus 4 en Google Nexus 7.

Wat we hier uit kunnen halen is dat we volgende maand mogelijk Android 4.3 Jelly Bean in plaats van Android 5.0 Key Lime gaan zien. Google koppelt namelijk geen versienummer aan nieuwe releases tot vlak voor de lancering en Google koppelt ook geen versienummers aan interne test releases. Daarbij zijn er nog geen aanwijzingen gevonden voor Android 5.x (Key Lime Pie) met de letter ‘K’ in het build nummer. Ook kunnen we hier wellicht uit concluderen dat er geen grote veranderingen of verbeteringen hoeven te verwachten in de nieuwe versie van Android aangezien een grote update tot op heden ook een nieuwe naam en een nieuw versienummer kreeg. Wat we wel van Android 4.3 Jelly Bean kunnen verwachten blijft nog een raadsel.

Key Lime Pie vertraagd?

De kans lijkt dus, kijkend naar het grote aantal overtuigende aanwijzingen, klein dat Google volgende maand met Android 5.0 Key Lime Pie komt. Eerder deze maand verschenen er al geruchten dat Google de nieuwe versie vertraagd zou hebben om fabrikanten de tijd te geven zich hierop voor te bereiden. Mogelijk houdt Google het volgende maand dus bij een relatief kleine update om later dit jaar een grote update uit te brengen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.