Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google werkt aan Game Center voor Android’

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2013, 11:53 CategorieAndroid

Google werkt mogelijk aan een portal voor multipayer games binnen Android, met onder meer een chat-functie, achievements en leaderboards. Dit blijkt uit code die gevonden is in de MyGlass applicatie, de Android applicatie voor Google Glass.

Google’s Game Center

Apple maakt al een tijdje gebruik van het Game Center waarbij gebruikers zich aanmelden om scores te delen en multiplayer games te spelen. Uit informatie die door Android Police is gevonden in de MyGlass applicatie blijkt nu dat Google aan eenzelfde portal werkt. De website heeft in de applicatie een map met verwijzingen naar nog onaangekondigde diensten van Google gevonden. Een daarvan is een met Apple’s Game Center vergelijkbare dienst.

Qua mogelijkheden zouden net zo uitgebreid zijn als Game Center, met onder meer het uitnodigen van vrienden voor het spelen van een spel en het tegelijkertijd of om de beurt spelen van multiplayer games. Ook worden highscores bijgehouden, kun je achievements behalen en kunnen spelers tijdens het spelen van games chatten. Een dergelijke dienst is iets waar ontwikkelaars van Android applicaties al tijden op wachten. Tot nu toe zijn ze aangewezen op eigen alternatieven die tijd en geld kosten.

Meer details tijdens Google I/O

Hoewel de informatie in een applicatie voor Google Glass gevonden is, denkt Android Police niet dat de dienst voor dit product ontwikkeld wordt. Google Glass zou namelijk niet krachtig genoeg zijn voor het draaien van geavanceerde applicaties. Vooralsnog is echter niet duidelijk wat we exact van de dienst kunnen verwachten, hoe het eruit gaat zien en wanneer Google de dienst lanceert. Mogelijk toont de internetgigant de eerste details tijdens Google I/O in mei.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.