Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google haalt 60.000 ‘slechte apps’ uit de Play Store

Geschreven door
Geplaatst op9 april 2013, 19:48 CategorieAndroid

Google heeft in februari 60.000 apps uit de Play Store verwijderd. Het is tot op heden de grootste schoonmaakbeurt in Google’s appwinkel. Het overgrote gedeelte van de verwijderde apps is door Google in werking gezet, de andere apps werden door de betreffende ontwikkelaars uit de Play Store gehaald.

De grote schoonmaak duidt erop dat Google de Play Store, die sinds vandaag een nieuw design heeft, meer nauwlettend in de gaten gaat houden. Een interessant gegeven: de meeste apps die zijn verwijderd waren mp3- of ringtone-apps.

Google heeft enkele redenen opgesteld waardoor apps uit de Play Store verwijderd mogen worden, maar het lijkt dat deze schoonmaak niet vanwege malware, schending van copyright of seksuele content is uitgevoerd.

Play Store: weg met alle spam en lage kwaliteit

Het is mogelijk dat Google de kwaliteit van de apps in de Play Store zo hoog mogelijk wil houden. De meeste apps die tijdens de schoonmaak zijn verwijderd, kunnen als spam of ‘slechte app’ worden bestempeld. 

In de Play Store kan elke geregistreerde ontwikkelaar apps aanbieden, tegen een prijs of geheel gratis. Google hanteert geen reviewproces als Apple, maar toch schijnt de internetgigant meer invloed op het aanbod van apps in de Play Store te willen hebben. 

Google heeft nog niet officieel op de grote Play Store-schoonmaak gereageerd. 

Via: TechCrunch

  • Delen:

Reacties

  1. Frank van Zaanen
    15 april, 2013 om 9:28

    Erotische applicaties horen niet thuis in de playstore van Google (amusement). Tegenwoordig hebben veel (ook jongere) kinderen een Iphone en dus ook toegang tot deze 18+ apps. Zeker als het ook nog eens gratis apps zijn.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.