Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Now nu beschikbaar voor iPhone en iPad

Geschreven door
Geplaatst op29 april 2013, 16:22 CategorieApple

Er gingen er verschillende geruchten over maar vandaag heeft Google de persoonlijke assistent Google Now dan ook toegevoegd aan de Search applicatie voor de iPhone en iPad. Hiermee wordt het ook voor iOS-gebruikers mogelijk om eenvoudig vragen te laten beantwoorden, afspraken in te plannen en kaarten met interessante informatie tevoorschijn te laten toveren.

Google Now: Siri-concurrent

Google Now kan vergeleken worden met Siri, de persoonlijke assistent die gebruikt kan worden op de iPhone en iPad. Google Now is echter niet geïntegreerd in het besturingssysteem maar in de Search applicatie van Google. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk om met andere apps als Apple’s herinneringen applicatie te communiceren en wordt het iOS notificatiesysteem niet gebruikt om belangrijke Now meldingen te tonen. Het uiterlijk van de functie op de iPad en iPhone komt wel overeen met de look van de functie binnen Android.

Google-Now-iOS-2

Met spraakopdrachten kan de gebruiker hier informatie opvragen die via Google beschikbaar is. Het idee achter Google Now is dat de software je leert kennen en steeds meer voor jou interessante informatie toont, bijvoorbeeld favoriete restaurants, scores van voetbalteams en de drukte op de weg naar huis of het werk.

Antwoord op al je vragen

Middels Google Now kun je net als bij Siri antwoorden op nagenoeg al je vragen krijgen. Zo kun je berekeningen laten uitvoeren, contacten laten opzoeken, een afspraak inplannen (alleen met Google Agenda) informatie over een bekend persoon op laten zoeken, de verkeersdrukte opvragen en informatie opvragen over de vertrektijden van bus of trein. Vervolgens geeft Google Now in de meeste gevallen een gesproken antwoord en een kaart met uitgebreide informatie over het betreffende onderwerp.

Gebaseerd op je locatie

Wanneer je gps-functie ingeschakeld is schotelt Google Now je ook informatie voor zonder dat je hier om hoeft te vragen. Zo zie je wanneer je de app opent als je op het werk bent de drukte op de weg terug naar huis. Hierbij wordt aangegeven waar de files staan en hoe lang je er over doet om thuis te komen.

Downloaden

De vernieuwde Google Search app is nu te downloaden in de App Store. Bekijk ook onze review van Google Now voor Android.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.