Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP Slate 7 volgende maand te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op29 april 2013, 13:08 CategorieAndroid

De concurrentie in het budgetsegment van de tabletmarkt, met name op het gebied van 7 inch tablets, wordt steeds heviger. Niet alleen hebben we nog steeds de populaire Google Nexus 7, ook hebben onder meer Acer, Samsung en ASUS nieuwe en goedkope 7 inch tablets gelanceerd. Ook HP komt binnenkort met een 7 inch model dat de naam HP Slate 7 draagt.

HP Slate 7

De HP Slate 7 werd afgelopen februari tijdens het Mobile World Congres onthuld en is de eerste Android tablet van HP. De tablet beschikt over een 7 inch display met een niet bijzondere resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Tijdens onze hands-on review die we in februari maakten viel al direct op dat de kwaliteit van het display nog wat te wensen overliet. Verder beschikt de tablet over een 1.6GHz dualcore processor, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen. Dit opslaggeheugen kan uitgebreid worden met een microSD kaart.

Aan de onderzijde bevindt zich nog een microUSB poort en ook is de tablet voorzien van twee camera’s. De Slate 7 draait op het recente Android 4.1 Jelly Bean zonder grote aanpassingen vanuit HP.

Prijs en beschikbaarheid

Vanuit bronnen bij retailers hebben we vandaag vernomen dat de HP Slate 7 in mei naar Nederland moet komen. De tablet krijgt een adviesprijs van 149 euro en gaat hiermee de concurrentie aan met onder meer de Acer Iconia B1, de ASUS MeMO Pad 7 en de vandaag aangekondigde Samsung Galaxy Tab 3 (7.0).

  • Delen:
HP Slate 7
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.