HP SlateBook 10 x2 tablet met Android 4.2 en Tegra 4 gespot

30 april 2013 1 Minuut 0 Reacties
HP-Envy-X2-2

In benchmarkresultaten is informatie opgedoken over een tablet die gaat onder de naam HP SlateBook 10 x2. Mocht alle informatie in de AnTuTu database kloppen dan is dit een nieuwe 10.1 inch Android tablet van HP.

Het apparaat zou onder meer beschikken over Nvidia’s nieuwe quadcore Tegra 4 processor welke een kloksnelheid van 1.8Ghz heeft. Ook zou de tablet draaien op de, op het moment van schrijven, meest recente versie van Android; Android 4.2.2 Jelly Bean.

Er vanuit gaande dat de benchmarkresultaten en gekoppelde gegevens kloppen dat zou de HP SlateBook 10 x2 mogelijk de eerste Tegra 4 tablet op de markt kunnen zijn. HP lijkt echter wel concurrentie te hebben voor deze eer want eerder deze maand doken ook aanwijzingen op voor een Toshiba tablet die over een Tegra 4 processor beschikt. Daarbij zou dit de eerste high-end Android tablet van HP zijn, na eerder de budget Slate 7 gelanceerd te hebben, en één van de eerste niet-Nexus tablet met Android 4.2 Jelly Bean.

Convertible of hybride tablet

Meer informatie over de specificaties of beschikbaarheid van de SlateBook x2 is niet bekend, maar als we naar de naam kijken kunnen we wellicht concluderen dat het om ene hybride of convertible tablet gaat. ‘SlateBook’ doet namelijk vermoeden dat het geheel dichtgeklapt en opengeklapt kan worden en de aanduiding ‘x2’ kennen we van de HP Envy x2 die op Windows 8 draait en beschikt over een afneembaar display.

Voor nu moeten we nog even geduld hebben want het is niet duidelijk wanneer deze tablet aangekondigd zal worden.

Via: Tabtech

Reacties (0)