‘HTC komt dit jaar met 10.1 inch Windows 8 tablet’

02 april 2013 1 Minuut 2 Reacties
HTC-Windows-RT-tablet

Op het gebied van tablets is het de laatste maanden nogal stil rondom HTC. Het laatste wapenfeit van de fabrikant was de Jetstream tablet in de VS en de Flyer tablet in Europa. Toch zou HTC niet stilzitten en volgens nieuwe berichten werken aan een 10.1 inch Windows 8 tablet.

HTC Windows 8 tablet

Volgens de analisten van NPD DisplaySearch werkt HTC momenteel aan een tablet met Windows als besturingssysteem. Het toestel zou een formaat van 10.1 inch hebben en het display, met een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, zou geproduceerd worden door LG Display. Het is echter niet duidelijk of de tablet draait op Windows RT met een ARM processor of Windows 8 met een Intel of AMD processor.

HTC heeft nog geen stempel kunnen drukken op de tabletmarkt. Het bedrijf lanceerde begin 2011 de HTC Flyer wat geen groot succes bleek te zijn. In 2012 werd een high-end tablet op de Amerikaanse markt gezet in de vorm van de HTC Jetstream. Mede door een te hoge prijs was ook dit model geen lang leven beschoren. Sindsdien zijn er een aantal geruchten over opvolgers met Android opgedoken maar tot op heden heeft HTC nog niks nieuws gelanceerd. Vorig jaar zou HTC één van de gegadigden zijn geweest om de eerste Windows 8 tablet op de markt te brengen maar Microsoft koos ervoor in zee te gaan met een sterkere partner.

Via: Phonearena

Reacties (2)