Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Intel wil hybride en convertible tablets uitrusten met Android’

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2013, 15:37 CategorieAndroid

Hybride en convertible tablets/laptops met Windows 8 gaan nog niet als warme broodjes over de toonbank en daarom zou Intel fabrikanten aansporen om te kiezen voor het populaire Android als besturingssysteem. Meerdere fabrikanten zouden hier binnenkort gehoor aan geven.

Intel gaat voor Android

Intel heeft de boot gemist wanneer het aankomt op stand-alone tablets en zet nu alles op alles op weer terrein terug te winnen. Niet alleen gaat de chipfabrikant samenwerkingen aan met fabrikanten van Android tablets, met de ASUS Fonepad als meest recent voorbeeld, ook probeert het bedrijf fabrikanten van convertible en hybride tablets/laptops te overtuigen om voor Android te kiezen.

Hybride Android tablets/laptops

Volgens de bronnen van Digitimes zouden verschillende fabrikanten hier inmiddels gehoor aan gegeven hebben en bezig zijn met de ontwikkeling van dergelijke Android hybriden. Lenovo is volgens de bronnen van de website één van de eerste fabrikanten die een hybride Android model uitbrengt. Waarschijnlijk gaat het om een variant van de IdeaPad Yoga 11 die vorig jaar geïntroduceerd werd. Daarnaast zouden ook HP, Toshiba, Acer en ASUS in het derde kwartaal van dit jaar producten met Android willen lanceren.

500 dollar is de sweet spot

Volgens Intel zouden hybride Android apparaten, waarbij het keyboard afgenomen of omgevouwen kan worden en dus het display als tablet gebruikt kan worden, veel potentie hebben. Consumenten zijn namelijk inmiddels gewend aan de Android software en ook zijn er voldoende Android applicaties beschikbaar voor het bewerken van documenten. Intel schat volgens de bronnen in dat de sweet spot voor deze hybride modellen ligt op ongeveer 500 dollar.

Toch geeft Intel Windows 8 niet op. De chipfabrikant gaf vorige week nog aan in 2014 goedkopere Windows 8 tablets mogelijk te kunnen maken door de introductie van een nieuwe quadcore processor.

  • Delen:

Reacties

  1. HENK
    23 april, 2013 om 0:21

    Natuurlijk, ik ben een oude z!k. Maar ik heb net een HP laptop gekocht met Windows 8. Om het diplomatiek te zeggen, ik ben zeer teleurgesteld in het besturingsprogramma.Ook heb ik een supergoedkope tablet met android 4.0 of zoiets. Dat werkt nog eens makkelijk. Jammer dat er geen toetsenbord aan zit. Dus Microsoft, your days are over.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.