Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iOS 7 wordt strakker en platter’

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2013, 11:20 CategorieApple

We hebben er al meerdere malen over geschreven maar de geruchten over een strakker en platter design voor de nieuwste versie van het iOS besturingssysteem blijven aanhouden. Deze keer laat 9to5mac weten dat anonieme bronnen bevestigd hebben dat Jonathan Ive grote veranderingen wil doorvoeren in Apple’s mobiele besturingssysteem.

iOS 7 wordt veel ‘platter’

De website zegt van verschillende bronnen aanwijzingen te hebben gekregen dat we een nieuwe uiterlijk voor iOS 7 kunnen verwachten. Mede dankzij de invloed van Jonathan Ive, de nieuwe verantwoordelijke voor iOS sinds oktober vorig jaar, wil Apple de look van het besturingssysteem vereenvoudigen en strakker maken. De huidige look zou namelijk niet meer bij de tijd zijn en vooral jongeren niet echt meer aanspreken.

Zo zou de interface zeer ‘plat’ en strak worden en verdwijnen veel van de de skeuomorphische elementen. Dit zijn elementen in software die op een vertrouwd fysiek object lijken. Denk bijvoorbeeld aan de notitie-app die ook echt op een notitieblok lijkt. Ook zouden effecten als schaduwen en glans grotendeels verdwijnen. Het blijft volgens de bronnen dus niet bij een aantal kleine aanpassingen. Binnen iOS 7 zouden nieuwe iconen voor de standaard applicaties geleverd worden, worden diverse elementen van de interface aangepast en wil Apple het eenvoudiger maken om meer informatie in één oogopslag en middels één handeling te tonen.

Gebruiksgemak staat voorop

Hoewel het uiterlijk dus mogelijk flink verandert wordt er aan de functionaliteit waarschijnlijk weinig aangepast. Apple’s iOS staat bekend om het gebruiksgemak en daar wil het bedrijf volgens de bronnen niets aan veranderen.

Apple presenteert de nieuwste versie van het iOS besturingssysteem hoogstwaarschijnlijk tijdens WWDC 2013. Deze conferentie voor ontwikkelaars vindt plaats in juni.

  • Delen:

Reacties

  1. Mr_MdR
    02 mei, 2013 om 10:27

    Het gaat dadelijk nog op de GUI van Android lijken ;)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.