Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad 2 populairder ten koste van nieuwe iPads

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2013, 14:29 CategorieApple

De iPad 2 wordt tot op de dag van vandaag nog steeds goed verkocht. De oude en retinaloze iPad wordt door velen als een meer voordelige optie gezien dan de huidige iPad 4, maar de iPad mini blijft ook een populaire keuze.

Dat blijkt uit een recent onderzoek onder Amerikaanse consumenten van de Consumer Intelligence Research Partners (CIRP). Uit dit onderzoek blijkt dat de iPad 2, die door Apple als een budget-tablet wordt aangeboden, nog steeds erg goed verkoopt en dat dit ten koste gaat van de vierde generatie iPad. 

iPad 2: goed voor 32 procent

De iPad 2 neemt sinds kort een aandeel van 32 procent van alle iPad-verkopen in. Dat was vorig jaar nog maar 27 procent. De iPad 3 en 4, ofwel de iPad retina, kelderde dit jaar van 43 naar 36 procent, en de iPad mini bleef ongeveer gelijk met 30 naar 32 procent van alle iPad-verkopen. De cijfers gelden alleen voor verkopen binnen de Verenigde Staten.

Volgens de CIRP worden iPads met de minste opslagcapaciteit het meest verkocht: 60 procent van alle iPad-verkopen betreft Apple’s tablet met de minste GB’s aan opslagruimte.

In onderstaande prijsvergelijking kun je zien dat de iPad 2 ook in Nederland nog steeds verkocht wordt. De laagste prijs ligt op het moment van schrijven op 355 euro, iets meer dan een iPad mini kost.

Via: TabTimes

  • Delen:
Apple iPad 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.