Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad 5-achterkant laat design iPad mini zien’

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2013, 17:27 CategorieApple

Casefabrikant Tactus heeft een foto van de vermeende achterkant van de iPad 5 gepubliceerd. De vijfde generatie iPad zou eenzelfde dunne aluminium behuizing als de iPad mini krijgen.

Dat meldt Tactus in een blogpost. Hoewel er geen manier is om de echtheid van de foto te verifiëren, lijkt de betreffende achterkant erg veel op de geruchten die op dit moment over de iPad 5 bekend zijn. Het belangrijkste en meest betrouwbare gerucht wordt door de foto nogmaals bevestigd: de vijfde generatie iPad krijgt eenzelfde uiterlijk als de huidige iPad mini.

iPad 5: dunner en strakker

De nieuwe iPad 5 wordt, als we de foto mogen geloven, iets kleiner dan de huidige 9.7 inch-iPads, maar de nieuwe generatie iPad blijft waarschijnlijk wel dezelfde schermgrootte houden. Daarnaast zou de iPad 5 door de nieuwe IGZO-schermtechnologie een stuk dunner dan de huidige iPad zijn. IGZO-schermen zijn dunner en meer energiezuinig dan de huidige schermen die Apple in zijn producten gebruikt. Volgens Tactus zou de nieuwe iPad 5 door de IGZO-technologie maar 7.2 millimeter dik kunnen zijn.

Eerder liet een mogelijke iPad 5-case al een slanker design zien. Dat Apple naar nieuwe manieren zoekt om de volgende generatie iPad nog dunner te maken, is geen geheim meer. Ook zouden er enkele foto’s van de iPad 5 zijn opgedoken, maar dit gerucht is – net als alle andere geruchten – niet bevestigd.

  • Delen:
Apple iPad 4
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.