Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

KALQ: On-screen toetsenbord geoptimaliseerd voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2013, 13:16 CategorieAndroid

We hebben de afgelopen maanden verschillende applicaties, concepten en ideeën voorbij zien komen voor nieuwe toetsenborden en toetsenbordindelingen die het typen op apparaten met een touchscreen, waaronder de tablet, comfortabeler moeten maken. Onderzoekers aan de Universiteit van St. Andrews hebben ook een nieuw toetsenbord bedacht dat de naam KALQ heeft gekregen.

KALQ toetsenbord

De naam KALQ is net als het bekende QWERTY afgeleid van een rij toetsen op het nieuwe toetsenbord dat volgens de onderzoekers snel en comfortabel met twee duimen bediend kan worden. Het huidige en veelgebruikte QWERTY toetsenbord zouden gebruikers een maximale snelheid van 20 woorden per minuut halen, terwijl met de KALQ-indeling 37 woorden behaald kunnen worden. Niet alleen gaat het typen sneller, ook is het comfortabeler voor de gebruiker.

De indeling van het KALQ toetsenbord is compleet nieuw en het typen hierop moet dus opnieuw aangeleerd worden. De onderzoekers hebben onderzocht hoe je met zo min mogelijk achtereenvolgende aanslagen per duim zinnen kunt typen. Het resultaat is dat aan de linkerzijde van het toetsenbord de meeste medeklinkers te vinden zijn en de meeste klinkers zich aan de rechterzijde bevinden. Hierbij moet echter wel gezegd worden dat deze indeling geoptimaliseerd is voor de Engelse taal.

KALQ Android app

Je kunt het nieuwe on-screen toetsenbord binnenkort zelf uitproberen. De onderzoekers hebben aangegeven dat KALQ binnenkort gratis via de Google Play Store aangeboden zal worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.