Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Klanten T-Mobile krijgen gratis toegang tot 4G-netwerk

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2013, 12:52 CategorieProviders en netwerken

Nu alle 4G frequenties geveild zijn en de providers gestart zijn met de uitrol van de 4G-netwerken krijgen we beetje bij beetje meer informatie over alle plannen. Eerder maakte KPN de prijzen van 4G-abonnementen bekend en vandaag laat T-Mobile weten dat alle klanten gratis toegang krijgen tot het 4G-netwerk.

Gratis gebruik 4G-netwerk T-Mobile

Alle klanten die gebruikmaken van T-Mobile mobiel internet kunnen zodra het 4G-netwerk is uitgerold gratis gebruikmaken van dit snellere netwerk. Wel is het gebruik beperkt want deze klanten krijgen niet de mogelijkheid om de hoogst haalbare snelheden te gebruiken. Om van de maximale 4G-snelheden gebruik te maken is alsnog een speciaal 4G-abonnement vereist. T-Mobile geeft aan dat klanten met een standaard 3G-abonnement wel daadwerkelijk sneller internet kunnen verwachten wanneer verbonden met het 4G-netwerk. Wat de snelheden exact zijn heeft de telecom provider nog niet bekendgemaakt.

Uitrol en frequenties

T-Mobile start na de zomer met de uitrol van haar 4G-netwerk en begint, net als KPN, in de randstad. De provider maakt gebruik van de 1.800MHz frequentie waardoor ook de vierde generatie iPad, de iPad mini en de nieuwste iPhones ondersteund worden. De gebruikte frequentie is van belang want KPN, Vodafone en Tele2 maken gebruik van de 800MHz frequentie waardoor deze toestellen van Apple niet op deze 4G-netwerken werken.

Lees meer over 4G tablets en 4G abonnementen.

 • Delen:

Reacties

 1. Aj
  03 april, 2013 om 14:59

  Dus alleen voor de mensen met een tmobile abbonnement? En daar zit BLIEP niet bij (ondanks hij wel gebruik maakt van de tmobile netwerk) ?

  • Martijn Chel
   03 april, 2013 om 15:09

   Dat is een goede vraag. Zal het eens navragen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.