Mail Pilot: vernuftige e-mailapp voor iOS met een flink prijskaartje

11 april 2013 1 Minuut 0 Reacties
mailpilot

Het populaire Kickstarterproject Mail Pilot is na maanden van ontwikkeling in de App Store te downloaden. De universele iOS-app is zowel geschikt voor de iPhone als iPad en hanteert net als het gehypte Mailbox het zero inbox - waarbij je een lege inbox nastreeft - principe.

Mail Pilot heeft wat gelijkenissen met Mailbox. Laatstgenoemde is een superhippe app die je mailbox als één grote todo-lijst ziet. Mail Pilot laat de gebruiker ook zijn mails sorteren en daar op een later moment terugkomen, maar biedt meer opties en mogelijkheden die vooral hardcore e-mailgebruikers zullen aanspreken.

Mail Pilot: effectief, maar duur

Na een succesvolle Kickstarterlancering waar meer dan 1600 geïnteresseerden (ook wel backers genoemd) het project met een donatie – in ruil voor de app – steunden is Mail Pilot eindelijk in de App Store beschikbaar. De ontwikkelaars achter de app haalden met het crowdfundingproject 54.205 dollar op en hebben tijdens de ontwikkeling goed geluisterd naar de feedback van alle backers.

Eén van de grootste voordelen ten opzichte van concurrenten is de ondersteuning van IMAP-accounts. Hierdoor kun je e-mailaccounts op eigen domeinen aan de app toevoegen: een functie die bij velen zeer gewild is. Net als Mailbox hanteert Mail Pilot een datumsysteem waarmee je e-mails naar een andere datum kunt verschuiven om ze af te handelen. Daarnaast voegt Mail Pilot – eveneens als Mailbox – ook handige lijsten toe waar je e-mails in kunt ordenen.

Reacties (0)