Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mail Pilot: vernuftige e-mailapp voor iOS met een flink prijskaartje

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2013, 23:29 CategorieApple

Het populaire Kickstarterproject Mail Pilot is na maanden van ontwikkeling in de App Store te downloaden. De universele iOS-app is zowel geschikt voor de iPhone als iPad en hanteert net als het gehypte Mailbox het zero inbox – waarbij je een lege inbox nastreeft – principe.

Mail Pilot heeft wat gelijkenissen met Mailbox. Laatstgenoemde is een superhippe app die je mailbox als één grote todo-lijst ziet. Mail Pilot laat de gebruiker ook zijn mails sorteren en daar op een later moment terugkomen, maar biedt meer opties en mogelijkheden die vooral hardcore e-mailgebruikers zullen aanspreken.

Mail Pilot: effectief, maar duur

Na een succesvolle Kickstarterlancering waar meer dan 1600 geïnteresseerden (ook wel backers genoemd) het project met een donatie – in ruil voor de app – steunden is Mail Pilot eindelijk in de App Store beschikbaar. De ontwikkelaars achter de app haalden met het crowdfundingproject 54.205 dollar op en hebben tijdens de ontwikkeling goed geluisterd naar de feedback van alle backers.

mzl.grrhhhvd.480x480-75Eén van de grootste voordelen ten opzichte van concurrenten is de ondersteuning van IMAP-accounts. Hierdoor kun je e-mailaccounts op eigen domeinen aan de app toevoegen: een functie die bij velen zeer gewild is. Net als Mailbox hanteert Mail Pilot een datumsysteem waarmee je e-mails naar een andere datum kunt verschuiven om ze af te handelen. Daarnaast voegt Mail Pilot – eveneens als Mailbox – ook handige lijsten toe waar je e-mails in kunt ordenen.

Een swipe naar rechts activeert verschillende acties om een e-mail naar een andere datum te verschuiven, zoals uitstellen naar morgen, overmorgen of volgende week. Het pijltje onder een e-mail geeft toegang tot verschillende opties, waaronder archiveren en verwijderen, terwijl de checkbox een e-mail als voltooid markeert. Als je naar links swipet, selecteert je de betreffende e-mail en heb je de mogelijkheid door met meerdere swipes een groepsselectie te maken. Mail Pilot heeft eveneens een aparte iPad-interface die voornamelijk goed werkt in landschapsmodus, met drie grote en overzichtelijke kolommen met content.

Helaas beschikt Mail Pilot nog niet over push-notificaties. Hierdoor krijg je geen notificatie van een nieuwe e-email als de app niet op de achtergrond draait. Dit is een groot gemis en daarnaast is het ook erg vreemd dat het team van Mail Pilot heeft besloten om de app aanvankelijk zonder deze functie in de App Store uit te brengen. Daar komt nog eens bij dat de app een flink prijskaartje van 13,99 euro heeft. Hier krijg je echter wel een iPhone- en iPad-app voor, maar het blijft een grote uitgave die sommigen mogelijk niet willen doen als push-notificaties niet in de app beschikbaar zijn.

Download: Mail Pilot voor iOS (13,99 euro)

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.